Pirnarjevo revolucionarna konstrukcija vrat CarboneCore

Nova konstrukcija vrat CarboneCore je Pirnarjeva inovacija leta 2020. Tesnjenje vhodnih vrat s takšno konstrukcijo je učinkovitejše kot kadarkoli prej. Preberite več.

 • Novice

Revolucionarna konstrukcija vrat s tesnjenjem, ki vhod obvaruje pred neurji

CarbonCore vhodna vrata s togo konstrukcijo in neprimerljivo učinkovitim tesnjenjem.

Ste dobro preverili, kakšno je tesnjenje vhodnih vrat, ki jih kupujete? Slabo tesnjenje je namreč slabost zunanjih vrat, ki ga običajno opazimo šele po vgradnji. Ko vrata niso več nova, se začne vdiranje mrzlega zraka, ukrivljanje, zamakanje ob dežju. K sreči je podjetje Pirnar konec leta 2020 predstavilo še eno izmed njihovih mnogih revolucionarnih inovacij – vhodna vrata CarbonCore, ki ostanejo popolnoma vodotesna, tudi če nanje postavimo 140 kg težko obremenitev.

Naj bo vhod osupljiv in visoko učinkovit hkrati

Vhod v hišo ima vedno dva namena – funkcionalnega in estetskega. Vhodna vrata naj vam bodo pisana na kožo, naj govorijo vašo zgodbo in poudarjajo vaš življenjski slog. Gre namreč za nakup, ki se zgodi le nekajkrat v življenju.

Poleg tega, da vhod sije v vsej svoji lepoti, si vsak želi, da je kakovosten, trden, varen in nepropusten.

Ko gre za nepropustno konstrukcijo vhodnih vrat, bodite pozorni na naslednje parametre:

 • toplotna prehodnost,
 • razred vodotesnosti,
 • vodotesnost pri hitrosti vetra in
 • razred zrakotesnosti.

Redko najdemo vhodna vrata, ki jo odlikuje osupljiv dizajn in kakovostna konstrukcija vrat hkrati. Da je vendarle mogoče, so nam ponovno dokazali pri Pirnarju, največjem svetovnem inovatorju na področju vhodnih vrat.

Pirnarjevi mojstri navdušili z vhodom, ki tesni kot stena

CarbonCore vhodna vrata so najnovejša inovacija podjetja Pirnar, ki vzdržijo 6x višjo obremenitev vetra in tlaka od običajnih vhodnih vrat. S svojim neustavljivim pristopom k inoviranju so pri Pirnarju poskrbeli, da bomo tudi v večjem neurju popolnoma zavarovani pred prepihom in zamakanjem.

Pirnarjeva inovacija, ki je plod mojstrske natančnosti, zajema:

 • ekstremno togo konstrukcijo iz karbonskih vlaken in
 • magnetno tesnilo za vrata oz. sistem tesnjenja Magnet WeatherSeal.

Rezultat – vhodna vrata, ki vam bodo zdržala leta in leta dežja, neurij in vetrovnih sunkov.

Oglejte si primere vrat največjega svetovnega inovatorja vhodnih vrat.

Vrata z rekordnimi vrednostmi tesnjenja

Omenili smo, da je eden ključnih parametrov za oceno kakovosti konstrukcije vrat tudi razred vodotesnosti. Konstrukcija vrat CarbonCore s tesnjenjem vhodnih vrat Magnet WeatherSeal je v priznanem nemškem testnem laboratoriju prejelo izjemno oznako vodotesnosti 9A, kar je najvišja možna oznaka.

Kako vrata na testu prejmejo tako prestižno oznako? Pri tlaku 600 Pa, kar ustreza hitrosti vetra 114 km/h, morajo ohraniti popolno vodotesnost. Vrata s konstrukcijo CarbonCore so ta pritisk vzdržala.

Za primerjavo naj povemo, da običajno nova vhodna vrata ostanejo vodotesna le do hitrosti vetra okoli 50 km/h. Pri večjih hitrostih se začne zamakanje, ki pri običajnih vhodnih vratih ne raste enakomerno, ampak skokovito.

Najbolj trdna konstrukcija s prefinjenim izgledom

Pirnarjevi predani specialisti so tako ustvarili vhodna vrata z najbolj trdno konstrukcijo, razvito izključno za vhodna vrata.

Kako je CarbonCore tako boljša od vseh ostalih konstrukcij?

 • Ima čudovito obliko,
 • dosega najvišjo togost in lahko odpiranje hrkati,
 • odlikuje jo najbolj enostavna montaža na trgu,
 • zagotavlja do 6x boljše tesnjenje vhodnih vrat in
 • s svojo robustnostjo dosega praktično neomejen rok trajanja.

Četudi gre za brezhibno tesnjenje vhodnih vrat izredno togo konstrukcijo vrat, pri Pirnarju nikoli ne pozabijo na prefinjenost. Vrata lahko nadgradite s skritimi nasadili. Tako čistih linij na notranji strani ne bodo prekinjala velika moteča nasadila, pač pa bodo ta skrita in vrata popolnoma poravnana s podbojem.

Brezkompromisnost robustnosti in lepote

Srce nam zapoje, ko v vztrajnem iskanju pravih vhodnih vrat najdemo kombinacijo mogočne konstrukcije vrat in neopisljive lepote. Ko najdemo vhod, ki nam bo služil mnogo let in ki se ga hkrati ne bomo nikoli naveličali.

In prav to najdemo v edinstveni inovaciji CarbonCore. Ta revolucionarna konstrukcija vrat je na voljo v 30-ih čudovitih modelih Pirnarjeve kolekcije Optimum. Kolekcijo si oglejte v izbranih katalogih letošnjega leta. Vedno pa se lahko obrnete na Pirnarjeve strokovnjake, ki so vam preko spleta ali telefona na voljo za kakršnokoli pomoč. 

Poslušate
FRIDAY
RITON X NIGHTCRAWLERS FT. MUFASA & HYPEMAN