V Avstriji začetek svetovne serije odbojke na snegu

Avstrijski Wagrain-Kleinarl bo od  28. do 31. marca prizorišče prvega turnirja svetovne serije v odbojki na snegu pod okriljem Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB). Na turnirju bo nastopilo 26 moških in 27 ženskih ekip iz 15 držav, slovenske barve bodo branili Anže Bahč, Tomislav Šmuc in Matevž Berk.

  • Novice

Lani februarja v Pyeongchangu so odbojko na snegu uradno predstavili v sklopu zimskih olimpijskih iger kot demonstracijski šport.

Svetovna serija bo v letošnjem letu obsegala tri turnirje, v Avstriji, Italiji in Argentini, na FIVB pa se že spogledujejo tudi s prvim uradnim svetovnim prvenstvom. Odbojkarska karavana bo najprej gostovala v avstrijskem Wagrainu-Kleinarlu, za prve kolajne pa se bo med seboj udarilo kar 53 ekip iz 15 držav, poleg evropskih še iz Argentine, Južnoafriške republike, Kameruna, Brazilije, Japonske in Zveznih držav Amerike. Prvi zvezdnik turnirja v Wagrainu bo izjemni brazilski odbojkar, Giba.

Za Slovenijo bodo v Avstriji nastopili aktualni slovenski prvak Anže Bahč, izkušeni odbojkar na snegu, Tomislav Šmuc in Matevž Berk, ki se bo na turnirjih v odbojki na snegu prvič preizkusil na mednarodnih prizoriščih.

Lani je bilo mogoče na istem prizorišču spremljati že prvo evropsko prvenstvo v odbojki na snegu, na katerem so nastopili tudi slovenski predstavniki. Tadej Boženk in Anže Bahč sta prvenstvo končala na petem mestu, Manica Bulc in Bernarda Baron sta bili na koncu 17.

Vir: STA 

Poslušate
LOVE SOMEONE
LUKAS GRAHAM