Najlepša pariška ulica ima turistov dovolj

Prebivalci pariške ulice Rue Cremieux imajo dovolj turistov, ki cele dneve visijo pred njihovimi domovi in skušajo ujeti najlepšo fotografijo, ki bi jo delili s svojimi sledilci na Instagramu. Mestni svet so tako že pozvali, naj ob določenih urah omeji dostop do »najlepše ulice« v Parizu.

  • Novice

Majhna tlakovana ulica v središču Pariza je pravi hit na Instagramu in privablja vedno več turistov, ki iščejo tisto unikatno in zavidanja vredno fotografijo, ki jo bo všečkalo več sto sledilcev.

A naval brezbrižnih ljudi, ki nimajo občutka za zasebno lastnino, moti domačine. Eden od njih je celo vzpostavil račun na Instagramu Club Cremieux, kjer beleži vse nezaželene aktivnosti lovcev na zanimive utrinke – od izvajanja joge pred vhodnimi vrati do ležanja sredi ulice.

»Usedemo se za obed in zunaj tik pred oknom se ljudje fotografirajo, raperji dve uri snemajo filme, dekleta pa se derejo na dekliščinah. To je utrudljivo,« je za radio France Info dejal eden od domačinov.

Domačini so zaprosili mestni svet, naj jim zagotovi ograjo, s katero bi lahko zaprli ulico v času »prometne konice« turistov – ob večerih, koncih tedna ter sončnih vzhodih in zahodih.

Vir: STA

Poslušate
DON'T START NOW
DUA LIPA