Zlata globusa za najboljša filma za Bohemian Rhapsody in Green Book

Združenje tujih dopisnikov Hollywooda je sinoči na 76. podelitvi filmskih in televizijskih nagrad zlati globus za najboljša filma leta razglasilo Bohemian Rhapsody v kategoriji drame in Green Book v kategoriji glasbenih filmov ali komedij. Odmeva tudi zmaga Glenn Close oziroma poraz Lady Gaga v tekmi za najboljšo dramsko igralko.

  • Novice

Rami Malek, znan iz serije Mr. Robot, je osvojil zlati globus za film režiserja Bryana Singerja o pevcu skupine Queen Bohemian Rhapsody, ob prejema kipca pa se je posebej zahvalil Freddyju Mercuryju, da mu je s svojim življenjem omogočil glavno vlogo njegovega življenja.

Green Book z Mahershalom Alijem v stranski in Viggom Mortensenom v glavni vlogi je imel pet nominacij, poleg nagrade za najboljši glasbeni film ali komedijo pa je zlatega globusa odnesel tudi Ali.

Film pripoveduje zgodbo o temnopoltem glasbeniku in belem šoferju ter telesnem stražarju v 60. letih prejšnjega stoletja.

Zlati globus za glavno moško vlogo v glasbenem filmu ali komediji je dobil Christian Bale (Mož iz ozadja).

Nagrado za najboljšo igralko v glasbenem filmu ali komediji je dobila Olivia Coleman, ki igra kraljico Ano v filmu Najljubša, Glenn Close pa je bila razglašena za najboljšo igralko v drami (Žena) in je odnesla svoj že tretji zlati globus.

Lady Gaga je tako prikrajšala za nagrado v kategoriji, kjer je veljala za favoritinjo, vendar pa se je lahko pevka tolažila drugje.

Film Roma režiserja Alfonsa Cuarona o varuški, ki ga je vzgajala v 70. letih prejšnjega stoletja v Mehiki, je nakazal, da je eden najbolj resnih favoritov za oskarja za najboljši film leta, saj je poleg režiserskega zlatega globusa osvojil tudi nagrado za scenarij (Cuaron) in najboljši film v tujem jeziku (španščina).

Bil bi tudi v igri za najboljšo filmsko dramo, če bi pravila Združenja tujih dopisnikov Hollywooda to dopuščala. Cuaron se je posebej zahvalil igralski novinki Yalitzi Aparicio, ki ga je navdušila s svojim delom.

Nagrado za življenjsko delo v filmski umetnosti Cecil B. DeMille je dobil slavni "The Dude" v filmu Veliki Lebowski iz leta 1998 Jeff Bridges, ki se je zapletel v dolg zahvalni govor, vendar ga organizatorji niso upali prekiniti.

Zahvalil se je vsem sodelavcem v dolgi 70-letni karieri, ki jo je začel kot otrok, in v slogu sproščenega Kalifornijca pozval vse naj pomagajo preusmeriti to barko sveta v bolj okolju in sicer prijazno smer.

Letos prvič so podelili tudi nagrado za življenjske dosežke v televizijski umetnosti in kot prva jo je dobila komičarka Carol Burnett, po kateri je nagrada tudi dobila ime.

Vir: STA 

Poslušate
CALMA
PEDRO CAPO