Pirelli predstavil koledar za leto 2019

Italijanski proizvajalec pnevmatik je predstavil svoj ikonični koledar za leto 2019. Medtem ko so koledar za leto 2016 krasile močnejše ženske, za leto 2017 oskarjevke, lani pa je bila tema koledarja Alica v Čudežni deželi, so tokrat za rdečo nit izbrali"ženske, ki sanjarijo".

  • Novice

Pirellijev koledar je bil v preteklosti simbol seksualnosti in izzivalnosti, zdaj, v času gibanja #MeToo, pa so se fotografije v njem spremenile v umetniško delo, ki slavi ženskost.

Fotografije je že aprila v New Yorku posnel škotski fotograf Albert Watson, govorijo pa zgodbo štirih filmskih likov. Vanje so se prelevile manekenka Gigi Hadid, balerina Misty Copeland, igralka Laetitia Casta in igralka in manekenka Julia Garner, ki se"spoprijemajo ali s trdim delom, da bi dosegle svoje cilje, ali s posledicami tega uspeha".

"Pirellijev koledar je bil na samem začetku namenjen avtomehanikom, da so si lahko med menjavanjem pnevmatik ogledovali razgaljene ženske. Zelo dolgo so se držali tega sloga, a ko so k sodelovanju povabili mene, se mi je zdelo narobe, da bi manekenke preprosto odpeljal na plažo in jim rekel, naj si slečejo majice. To se mi je zdelo v popolnem neskladju s smernicami gibanja #MeToo," je dejal Watson.

Med tistimi, ki so v preteklosti krasile strani Pirellijevega koledarja sicer najdemo Sienno Miller, Naomi Campbell, Gisele Bündchen, Kate Moss, Cindy Crawford, Lauren Bush, Laetitio Casta, Millo Jovovich, Doutzen Kroes, Heidi Klum, Sophio Loren, Penélope Cruz, Brittany Murphy, Amy Smart, Julio Stiles, Karolino Kurkovo, Adriano Lima, Alessandro Ambrosio, Bridget Moynahan, Shannyn Sossamon, Meno Suvari, Isabeli Fontano, Hilary Swank in Natasho Poly.

Vir: RTV 

Poslušate
THE MAN
TAYLOR SWIFT