Britanska restavracija v zameno za neuporabo telefonov nudi brezplačen obed za otroke

Britanska veriga restavracij Frankie & Benny's je konec novembra pričela z eksperimentom, ko otroci dobijo brezplačen obed, če se starši odrečejo telefonom za mizo. V vseh 250 restavracijah po Veliki Britaniji so ob mizah namestili posebne škatle za telefone, ki morajo ostati zaprte, dokler gostje ne odidejo od mize, poročajo britanski mediji.

  • Novice

Eksperiment se je pričel 29. novembra in bo trajal še do petka.

Veriga restavracij je opozorila na raziskavo, v kateri je sedem od desetih otrok izrazilo željo, da bi starši preživeli manj časa na telefonu.

Uslužbenci tako v poskusnem obdobju starše aktivno prepričujejo, naj sodelujejo v predpraznični pobudi, ki je namenjena tudi kvalitetnejšemu preživljanju časa med družinskimi člani.

Kot so še napovedali pri podjetju, se bodo po poskusnem obdobju odločili, ali bo pobuda postala stalnica v restavracijah.

To sicer ni prva taka pobuda, pred tem je na primer že v New Yorku kuhar Marco Canora na mize postavil škatle z napisom Odpri me, v kateri nato gostje najdejo vabilo, naj v njih za čas obeda pustijo telefone.

Tudi v Sloveniji se je že pojavila pobuda za lokal brez telefonov. Lani sta na primer mlada Slovenca Matej Vinkovič in Jaka Brdnik pričela z zbiranjem sredstev na platformi za množično financiranje za lokal, kjer bi obiskovalci za čas obiska zaklenili svoje pametne telefone v posebne omarice, a projekt ni zbral zastavljenih sredstev.

Vir: STA 

Poslušate
HARDER
JAX JONES & BEBE REXHA