V Zagreb vabi praznični advent

S prižiganjem praznične svečke ob vodnjaku na osrednjem zagrebškem trgu bana Josipa Jelačića se začenja praznični Advent v Zagrebu.Ta bo potekal do 6. januarja 2019. Poleg številnih prazničnih sejemskih prireditev so za vse obiskovalce in Zagrebčane vsak konec tedna zagotovili brezplačni mestni javni prevoz. 

  • Novice

Decembrsko praznično vzdušje na živahnih ulicah, trgih in parkih v središču mesta, ki so v adventnem času posebej okrašeni, vrsta zabavnih, glasbenih, kulturnih in umetniških dogodkov ter bogata ponudba hrane in pijače bo večinoma potekalo na več deset lokacijah od glavne železniške postaje čez park Zrinjevac in trg bana Jelačića do starega mestnega jedra.

Zimska idila bo zagotovljena v ledenem parku, ki nedaleč železniške postaje ponuja največje drsališče v tem delu Evrope. Na tisoče belih žarnic bo čarobno osvetlilo enega najlepših zagrebških parkov Zrinjevac, ki s svojo praznično ponudbo predstavlja tudi srce celotne manifestacije. Božično pravljico napovedujejo na trgu bana Jelačića ter na več drugih že uveljavljenih prazničnih lokacijah v središču mesta.

Adventna oaza bo prav tako v parku Maksimir ob zagrebškem živalskem vrtu, kot tudi nedaleč stran od urada hrvaške predsednice na Pantovčaku.

Tako kot prejšnja leta je pričakovati gnečo ne le ob koncih tedna, ampak tudi med tednom. Zato bo veljala posebna prometna ureditev, policija pa bo okrepila varnostne ukrepe.

Med prireditvami bodo tudi letos vsak konec tedna od petka opoldan do nedelje opolnoči zagotovili brezplačen javni mestni prevoz s tramvaji in avtobusi v prvi zagrebški coni. Mestni prevoznik bo letos prvič ponudil tudi krožne vožnje v središču mesta z električnimi vozili.

Prireditev Advent v Zagrebu so uporabniki portala European Best Destinations v preteklih treh letih razglasili za najboljši predbožični sejem v Evropi. Zagrebški župan Milan Bandić je na četrtkovi novinarski konferenci napovedal, da bodo letos še boljši. Lani je dogodek obiskalo približno 180.000 ljudi.

Vir. STA 

Poslušate
CRADLES
SUB URBAN