Črni petek prinaša visoke popuste

Black Friday je v ZDA dan namenjen potrošnikom. S črnim petkom pa se zadnja leta tudi v Sloveniji začenja predbožična nakupovalna mrzlica.

  • Novice

Black Friday v ZDA ni uradni praznik, kljub temu pa se marsikdo odloči, da si bo vzel prost dan, saj 70%, 80% tudi 90% popustov ljudje  ne želijo zamuditi. Zato se nekateri v vrste pred trgovine postavijo že mnogo pred odprtjem, tako da si zagotovijo čim boljšo nakupovalno pozicijo. Razmah spletnih trgovin je nakupovalno mrzlico samo še spodbudil. Najprej so spletni trgovci ustvarili Cyber Monday, to je dan po vikendu, ki sledi črnemu petku  - letos  je  to 26.11.   Black Friday nakupovalna mrzlica se je v zadnjih letih praktično razširila na celoten teden pred črnim petkom.


Trgovci v Sloveniji so črni petek  bolj resno zagrabili šele leta 2016, ko je prišlo do ukinitve sezonskih razprodaj. Black Friday in Cyber Monday sta tako postali dve izmed akcij, ki so jih trgovci “uvozili”. Žal pa se slovenska ponudba praviloma močno razlikuje od tiste v ZDA, saj naši trgovci le redko ponudijo popuste višje od 50%, najpogosteje se gibljejo  okoli številke 30%. 

Poslušate
RIGHT NOW
NICK JONAS FT. ROBIN SCHULZ