Avstralski šolarji odkrili kavarno iz izpita in jo zasuli s slabimi ocenami

Lastnica kavarne v avstralskem Melbournu razmišlja o pravnih ukrepih proti šolskemu uradu VCAA, potem ko se je izmišljena kritika kavarne s podobnim imenom znašla v državnem preizkusu znanja angleščine. Ko so šolarji našli resnično kavarno s podobnim imenom kot v izpitu, so jo zasuli s slabimi ocenami, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

  • Novice

V avstralski zvezni državi Viktorija je več kot 40.000 srednješolcev v sredo opravljalo preizkus iz znanja angleščine, v katerem se je pojavila tudi kritika izmišljene kavarne The Calmer Coffee z zažgano kavo in brezosebno postrežbo.

Po naključju so šolarji ugotovili, da v Melbournu obstaja kavarna s podobnim imenom Calmer Cafe ter jo preko spleta zasuli s slabimi ocenami, svoj navdih pa so črpali iz izpita.

"O tem sem pisal v izpitu in deluje kot slaba kavarna s slabo ponudbo," je v oceni napisal eden od šolarjev.

Čeprav so se odgovorni pri viktorijskem šolskem uradu VCAA, ki je pripravil izpit, opravičili, lastnica kavarne Tara Conron po pisanju avstralskih medijev vseeno razmišlja o pravnih ukrepih. "Ne vem, koliko škode bo to povzročilo, ko ljudje, ki bodo brali ocene, ne bodo vedeli, da je to šala," je dejala.

Sicer je uvidela, da so otroci le iz radovednosti pobrskali za domnevno izmišljeno kavarno, a je opozorila, da bi se lahko oblasti bolj potrudile pri sestavljanju izpita, da bi se ognili incidentu.

V manj kot dnevu je sicer ocena kavarne iz petih zvezdic padla na 3,3 zvezdice. A so od takrat zbrisali že številne lažne ocene, tako da ima kavarna trenutno oceno štiri zvezdice.

Vir: STA

Poslušate
I WANT YOU TO FREAK
RAK-SU