Največji slovenski proizvajalec sladoleda Incom v navdih Evropi

Incom, največji slovenski proizvajalec sladoleda, tudi letos na seznamu podjetij, ki so navdih Evropi

  • Novice

Incom, podjetje za industrijsko proizvodnjo sladoledov in zamrznjenih sladic iz Ajdovščine, je londonska borza tudi letos uvrstila na seznam 1000 podjetij za navdih Evropi. Pet izmed tisoč najbolje ocenjenih podjetij prihaja iz Slovenije, Incom pa je edino podjetje s področja živilstva.

V podjetju so ponosni, da so v družbi evropskih podjetij, ki najhitreje rastejo in največ zaposlujejo. V podjetju Incom vsak dan ustvarijo več kot 2 milijona sladoledov in izdelkov zamrznjenega programa. Velika večina teh izdelkov je namenjenih v izvoz na najzahtevnejše trge. Krepijo tudi lastno blagovno znamko Leone in Leone AL!VE in tako narekujejo trende v Evropi in v svetu.

»Verjamem, da se naša razvojna pot na tem mestu ne bo ustavila in da bomo lahko skupaj naredili še marsikatero inovacijo, ki nas bo utrdila na svetovnem trgu sladoleda. Ostati moramo najboljši, da se bo uspešna zgodba Incoma, ki se je začela v mali garaži in zrasla v uspešno mednarodno podjetje, lahko nadaljevala in zagotavljala delovna mesta tudi prihodnjim generacijam,« je ob tem pomembnem priznanju povedal direktor Boštjan Jerončič in dodal, da smo lahko upravičeno ponosni, da najboljši sladoledi nastajajo v Sloveniji, v Ajdovščini, in nadaljujejo uspešno pot po svetu. Njihovi izdelki trenutno potujejo v 46 držav sveta, tudi v Avstralijo, ZDA in na Novo Zelandijo ter seveda na zahtevne trge zahodnoevropskih držav. S pomočjo nove investicije so letos povečali proizvodnjo sladoleda na 27 milijonov litrov na letni ravni, prihodke od prodaje pa bodo povečali za več kot četrtino, na 54 milijonov evrov. »Seveda pa to ne bi bilo mogoče brez naših predanih sodelavcev, ki s svojo strokovnostjo, pripadnostjo in zavzetostjo dosegajo in presegajo zastavljene cilje,« poudarja direktor podjetja Boštjan Jerončič. Podjetje Incom ta trenutek zaposluje 374 sodelavcev in še vedno raste.

Valdis Dombrovskis, podpredsednik Evropske komisije, pristojen za evro in socialni dialog ter tudi za finančno stabilnost, finančne storitve in unijo kapitalskih trgov, je jasen: »Inovativna podjetja so prihodnost ekonomske rasti in zaposlovanja v Evropi. Želimo si več inovativnih podjetij, ki bodo svojo poslovno pot začela in okrepila v Evropi in uspešno poslovala po vsem svetu.«

Nihkil Rathi, direktor mednarodnega razvoja Londonske borze pravi, da smo lahko ponosni na ta najbolj dinamična, hitro rastoča evropska podjetja, ki so navdih Evropi. »Zdrava podjetja spodbujajo zdravo ekonomijo in zdravo družbo, in dobre politike lahko sledijo samo dobremu, močnemu gospodarstvu,« pravi Nihkil Rathi, ki je prepričan, da bo sektor prehrane še naprej pomembno krojil prihodnost evropskega gospodarstva in v to so prepričani tudi v podjetju Incom iz Ajdovščine. 

Poslušate
HARDER
JAX JONES & BEBE REXHA