V pričakovanju 50. Barcolane

Obala med Portorožem in Trstom bo drugo oktobrsko soboto dihala za Barcolano – najprestižnejšo in največjo jadralno regato na svetu. 

  • Poudarjeno

Na tisoče ljubiteljev jadranja bo z obale znova lahko uživalo pisani paleti razprostrtih jader, ki bodo prekrila morsko gladino in iskala ugoden veter za plovbo, med katero seveda ne bo manjkalo tekmovalnega duha.

Slovenski jadralni navdušenci bodo letos lahko še posebej uživali. Kajti že dan pred slavno Barcolano, ko v Trstu in okolici vse živi za ta dogodek, bodo v soboto, 13. oktobra, ob 11. uri izpred portoroškega hotela Kempinski Palace Portorož štartale slovenske jadralne posadke v regati Go To Barcolana from Slovenia. Regata se odvija že peto leto zapored, toda letos prvič v Portorožu, za kar je gotovo zaslužen tudi glavni pokrovitelj regate Kempinski Palace Hotel.

Ambasador letošnje regate Go To Barcolana from Slovenija bo namreč najuspešnejši slovenski jadralec, dvakratni evropski prvak in dobitnik treh olimpijskih kolajn Vasilij Žbogar, ki se je na povabilo hotela Kempinski Palace Porotorž z veseljem odzval.

Poslušate
EVERYTHING I WANTED
BILLIE EILISH