Doma ima kar 400 plazilcev

V hiši ob idilični francoski reki Loara se na klubski mizi v dnevni sobi bohoti kobra, v sosednji spalnici pa na postelji počiva dvometrski aligator. Za marsikoga nenavadni prizori so za 67-letnega Philippa Gilleta del vsakdana, saj na njegovem domu živi več kot 400 plazilcev, pajkov in drugih eksotičnih živali.

  • Novice

V dveh desetletjih si je Francoz v vasi v bližini Nantesa nabral številčno zbirko živali, ki v marsikomu zbudijo najhujše strahove. Kot je pojasnil za tiskovno agencijo Reuters, je dva aligatorja Alija in Gatorja rešil iz farme krokodilov, večina drugih živali pa je bilo nekoč hišnih ljubljenčkov, ki so se jih lastniki naveličali.

"Menim, da ni pravično, da se tako ravna s temi živalmi, ker jih ne razumemo," je dejal.

"Ne poznamo jih, sovražimo jih, mislimo, da so grozne. Ampak ko jih spoznamo, se jih lahko pokliče, jim pove, da naj pridejo bližje in da naj nekaj pojedo," je dodal.

Pojasnil je še, da sosedje nimajo nič proti eksotičnim prebivalcem na ulici in da se pogosto ustavijo tudi na kavi, saj vedo, da so najbolj nevarne živali zaklenjene za dvojnimi vrati. So pa gasilci bolj pozorni, saj imajo navodila, da lahko vstopijo v hišo le, če je to nujno.

Vir: STA 

Poslušate
DANGEROUS
DAVID GUETTA FEAT. SAM MARTIN