Dvojčici svetovni prvakinji, Hyong kar štiri odličja

Z mladinskega in kadetskega svetovnega prvenstva v kickboksu se je Celjski klub Hyong vrnil kar z dvema svetovnima prvakinjama in dvema bronastima medaljama.

  • Novice

Na mladinskem in kadetskem svetovnem prvenstvu v kickboksu v mestu Jesolo v Italiji, ki se je odvijalo ta vikend, je nastopilo kar 2319 tekmovalcev iz 65 držav. Celjski klub Hyong se je s šestimi tekmovalci, člani slovenske kickboks reprezentance, domov vrnil kar z dvema svetovnima prvakinjama in še dvema bronastima medaljama.

Sestri dvojčici Alisa in Larisa Žagar Slemenšek sta v disciplini “light contact” pri kadetinjah, vsaka v svoji kategoriji, pometli z vso konkurenco. Larisa je bila najboljša v konkurenci do 55 kilogramov, Alisa pa do 60.

Prav tako je Alisa v kategoriji “point fight” do 60 kilogramov osvojila bronasto medaljo, ki je za Hyongovce hkrati prva medalja svetovnega kova v «kraljevi« disciplini, kot ji pravijo v kickboksu.

Bron je osvojil tudi Maj Grunt in sicer v kategoriji “light contact” do 47 kilogramov.

Odlično so se odrezali tudi ostali varovanci trenerja Uroša Bernarda.

Kemal Kabilović je v kategoriji “light contact” do 63 kilogramov mladinci, zasedel odlično 9.-16. mesto.

Maša Kenjalo, je po prvem prostem kolu v kategoriji »light contact” do 65 kilogramov kadetinje, v drugem, kljub neustrašni in odlični borbi na žalost izgubila proti kasnejši svetovni prvakinji Britanki Asii Georghiou.

Prav tako je Jan Bratušek, v kategoriji »light contact” do 52 kilogramov pokazal odlično borbenost in zagnanost vendar je na koncu žal izgubil proti izjemnemu madžarskemu kickboksarju, Martinu Balintu, kasneje svetovnemu prvaku v kar treh disciplinah. Jan Bratušek je zasedel 9. – 16. mesto med kadeti.

Posebne zasluge za uspeh ima tudi trener Uroš Bernard. Z nastopi svojih varovancev je zelo zadovoljen tako se že veseli naslednjega izziva, evropskega prvenstva v kickboxingu in svetovnega prvenstva v taekwondoju naslednje leto.

Poslušate
SUCKER
JONAS BROTHERS