Hrvaška gosti padlega fotoreporterja

Fotoreporter, ki je postal slaven, ko so ga hrvaški nogometaši ob slavju v polfinalu svetovnega prvenstva podrli na tla, se mu nato opravičili in ga celo poljubili, se trenutno nahaja na Hrvaškem, kamor ga je z njegovo družino povabila hrvaška turistična zveza.

  • Novice

Yuri Cortez iz El Salvadorja je trenutno prava zvezda na Hrvaškem. Sprejel ga je minister za turizem Gari Cappelli, direktor hrvaške turistične zveze Kistjan Staničić, podpredsednik hrvaške nogometne zveze Damir Mišković in župan Opatije Ivo Dujmić. Tam je imel Cortez tudi novinarsko konferenco, na kateri je številnim novinarjem razložil, da je zelo presenečen nad sprejemi in da je hitro opazil, da imajo Hrvati zelo radi nogomet oziroma šport.

Cortezova družina je na Hrvaško prišla 31. avgusta in bo tam ostala do 7. septembra. Doslej si je ogledala Zagreb, Dubrovnik, Split, Šibenik in Zadar, pred seboj pa ima še Opatijo, Rovinj in Pulj.

Corteza sta prek videa pozdravila tudi hrvaška reprezentanta Luka Modrić in Dejan Lovren, prek socialnih omrežji pa sta se oglasila tudi Josip Pivarić in Mario Mandžukić, ki je fotoreporterju poklonil dres s podpisom in posvetilom.

Prav Mario Mandžukić je bil namreč eden tistih, ki se je v navalu veselja ob zmagovitem zadetku v polfinalu svetovnega prvenstva proti Angliji znašel na tleh ob Cortezu in ki je zato največkrat upodobljen na fotografijah. Cortez, ki je mundial v Rusiji pokrival za francosko tiskovno agencijo AFP, pravi, da si je te fotografije ogledalo že več milijonov ljudi, oziroma neprimerno več kot katere koli, ki jih je on posnel v več kot 30 let dolgi karieri, med katero je fotografiral tudi grozote državljanske vojne v El Salvadorju.

Poslušate
CLOSE TO ME
ELLIE GOULDING FT. DIPLO