Na Rabu tekmovanje v plavanju za pse

Na najbolj znani hrvaški plaži za pse in njihove lastnike na otoku Rab, Monty's dog beach and bar, so organizirali tekmovanje v plavanju, v katerem sta zmagali pudljica Boni in njena lastnica Ervina Krišković-Pahlina. Nekaj manj kot deset tekmovalnih parov je plavalo v morju približno 100 metrov ter potem teklo po plaži do lokala.

  • Novice

Lastniki psov in njihovi ljubljenčki so tekmovanje začeli s skokom z ladje, ki je bila zasidrana približno 100 metrov od obale. Plavali so do plaže in nato tekli do pasjega bara, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Zmagovalka je bila prijetno presenečena, ko sta z Boni prvi priplavali in pritekli. "Moj pes obožuje plavanje," je dejala. Ko je na startu videla "vse te velike pse v dobri formi", pa je mislila, da Boni nima nobene možnosti. "Na koncu se je pokazalo, da je bila hitrejša od ostalih," je povedala srečna lastnica.

Po tekmovanju so se ljubljenčki v lokalu udeležili še drugih tekmovanj - kdo najhitreje poje sladoled iz soje in mleka ter spije brezalkoholno pivo za pse.

Lastnica lokala Ruby Montanari-Knez je dejala, da je bil cilj tekmovanja krepitev zavesti o pomenu hišnih ljubljenčkov v življenjih ljudi, pa tudi priložnost za povezovanje skupnosti. "Udeležba na tovrstnih dogodkih je vedno dobra za skupnost. Ljudje pridejo, so dejavni, gibljejo se in družijo," je njeno izjavo povzela Hina.

Monthy's dog beach and bar, ki so ga julija letos odprli na plaži Artić pri Banjolu, je v kratkem času zaslovel tudi zunaj meja Hrvaške. Gre za prvo tematsko plažo na Rabu, ki štirinožnim ljubljenčkom ponuja veliko vsebin, tudi copatke za zaščito tačk, ležalnike in sončnike, v lokalu pa jih čakajo številne sladice.

Vir: STA 

Poslušate
DON'T CALL ME UP
MABEL