Pes pretekel polmaraton in osvojil medaljo

Psa po imenu Stormy so nagradili z medaljo, potem ko je pretekel polmaraton v avstralski divjini in osvojil srca ljudi.

  • Novice

Pasji mešanec je 21 kilometrov polmaratona Goldfields Pipeline v bližini mesta Kalgoorlie na zahodu Avstralije pretekel v dveh urah in pol, kar je bil povprečni čas tekačev. »Ljudje so bili navdušeni. Pes je bil zelo prijazen. Pred začetkom starta je hodil okoli in pozdravljal ljudi, ko pa se je tek začel, je šel za tekači,« je povedal organizator teka Grant Wholey.

»Na vmesnih postojankah je naredil krog ter pozdravil prostovoljce in udeležence, potem pa se je pridružil drugemu tekaču in odšel naprej.«

Wholey je povedal, da črno-rjavi pes prihaja iz bližnje aboriginske skupnosti in da so tamkajšnji učitelji rekli, da je domačinom poznan kot Stormy. Pes naj bi pripadal skupnosti in ne enemu lastniku. Ker po koncu teka enoletnega psa nihče ni vzel oziroma prišel iskat, so ga odpeljali čuvaji.

Wholey je povedal, da je prejšnji teden obiskal Stormyja in mu podelil medaljo za sodelovanje, v upanju, da bo za to izvedela javnost in da se bo oglasil lastnik. Če se v enem tednu to ne bo zgodilo, bodo psa dali v posvojitev, za katero se nekaj tekačev že zanima.

Čeprav Stormy nima tradicionalnih fizičnih predpostavk za tekača maratona in ima kratke noge, se je vsem priljubil. »Videti je zelo prijazen in ljubezniv. Nekomu bo dober tovariš,« je še dodal Wholey.

Vir: STA

Poslušate
WITHOUT YOU
AVICII FT. SANDRO CAVAZZA