Bob Dylan bo imel svoj viski

Ameriški kantavtor in Nobelov nagrajenec za literaturo Bob Dylan bo s partnerji konec maja na tržišče lansiral svojo linijo viskijev, poimenovano Heaven's Door. Tvorile jo bodo tri vrste viskijev - rye, bourbon in posebna mešanica iz dveh sodov. Linijo je zasnoval s proizvajalcem viskijev Marcom Bushalo, ki je velik Dylanov oboževalec.

  • Novice

"Oba sva želela ustvariti zbirko ameriških viskijev, od katerih vsak pripoveduje svojo zgodbo," je Dylan povedal za The New York Times. Dodal je, da je na številnih potovanjih v minulih desetletjih imel priložnost okusiti številne viskije, ti, ki so jih ustvarili, pa so "imenitni".

Vse tri vrste viskijev, pod skupnim imenom Heaven's Door, je že mogoče prednaročiti preko spleta, v specializiranih trgovinah po ZDA pa bodo na prodaj od 21. maja dalje. Grafično podobo viskijev navdihujejo Dylanove železne skulpture s silhuetami iz ruralne ikonografije.

Bushala je za The New York Times med drugim dejal, da Dylan pooseblja lastnosti, ki so lahko ključne tudi za viski: "Je izredno verodostojen, je stoodstoten Američan ter deluje, kakor želi."

Vir: STA 

Poslušate