KFC na Štajerskem?

Ameriška veriga s hitro prehrano Kentucky Fried Chicken (KFC) je z vzpostavitvijo slovenske spletne strani in profilov na družbenih omrežjih potrdila prihod v Slovenijo. Datum odprtja prve podružnice pri nas ni znan, stala naj bi na postajališču oz. bencinskem servisu Dobrenje na avtocesti med Mariborom in Šentiljem. »Končno prihajamo tudi v Slovenijo!« je za zdaj vse, kar piše na novoustanovljeni Facebook strani KFC Slovenija.

  • Novice

Načrte za vstop na slovenski trg so imeli že leta 2013, a jih takrat niso uresničili. Nova ugibanja o tem so se sprožila septembra letos, ko so na spletnem portalu mojedelo.com objavili zaposlitveni oglas za vodjo restavracije v Mariboru.

»Zaradi dinamične rasti našega podjetja smo ves čas v iskanju novih trgov za naše restavracije v različnih evropskih državah. Kot največji upravljavec znanih verig v srednji in vzhodni Evropi kariernih priložnosti ne ponujamo le na lokalni ravni, pač pa tudi na drugih trgih,« so pojasnili v družbi AmRest s sedežem v Varšavi, ki med drugim zastopa tudi KFC. Kot so dodali pred nekaj dnevi, bodo v kratkem podali uradno izjavo na to temo.

KFC je uveljavljena ameriška veriga hitrih restavracij s sedežem v Louisvillu v zvezni državi Kentucky. Po vsem svetu ima že več kot 18.000 restavracij. Gre za drugo največjo prehransko verigo za McDonaldsom in sodi v lastniški krog še dveh znanih verig Pizza Hut in Taco Bell. Njen začetnik je bil Harland Sanders, ki je v času velike depresije začel s prodajo ocvrtih piščancev v obcestni restavraciji v Corbinu.

Vir: STA

Poslušate
MY MY MY
TROYE SIVAN