Trump pomilostil purana

Ameriški predsednik Donald Trump je danes pred četrtkovim zahvalnim dnevom pred Belo hišo uradno pomilostil purana, ki bosta lahko dočakala visoko starost do dveh let na farmi univerze Virginia Tech v Blacksburgu. Na slovesnosti, ki sega v leto 1989, sta bila tudi prva dama Melania Trump in sin Barron.

  • Novice

Američani v četrtek praznujejo nacionalni praznik zahvalni dan, katerega tradicija sega do prvih angleških priseljencev, ki so jim domorodni Indijanci pomagali preživeti. Z leti je puran postal tradicionalna hrana tega praznika in letos jih bodo Američani pohrustali okrog 46 milijonov.

Razen puranov "Bedrce" in njegove rezerve " "Prsne kosti", ki ji v angleško govorečem svetu pravijo tudi kost želja (wishbone). Oba so vzredili v Minnesoti in sta šla skupaj z 20 kolegi skozi tečaj dobrega obnašanja, ki letos daje veliko materiala ameriškim komikom. Purana so namreč izurili, da se šopirita in bahata s svojim perjem.

Minnesota je največja proizvajalka puranov v ZDA, saj jih tam na leto vzredijo 46 milijonov. Skupaj po vseh ZDA na leto vzredijo 245 milijonov puranov in razen na zahvalni dan jih veliko pospravijo tudi na božič (22 milijonov) ter na veliko noč (19 milijonov). Podatke zbira Nacionalna puranja zveza, ki vsako leto določi kmeta, ki bo pripravil purana za predsedniško pomilostitev.

Trump je dejal, da z veseljem poroča, da bo imel Bedrce za razliko od milijonov drugih puranov svetlo prihodnost. Prsna kost je bil izbran kot rezerva in oba purana sta imela kraljevsko pogostitev, saj sta prespala v hotelu blizu Bele hiše. Bedrce se je potem malce sprehajal po vrtu okrog Bele hiše, Prsna kost pa je obiskal dopisnike Bele hiše.

Trump je bil dobre volje in se je pošalil, da je porabil veliko časa za odpravo politik predhodnika Baracka Obame, vendar so mu svetovali, da naj purana, ki ju je Obama lani pomilostil, pusti pri miru. Nasvet je upošteval.

Vir:: STA 

Poslušate
REMIND ME TO FORGET
KYGO FT. MIGUEL