Princeska se bo spustila z zvonika

V Piranu bodo drevi že tretjič pripravili Princeskin spust z zvonika. Dogodek obuja zgodbo zavetnika Pirana svetega Jurija, ki je 20. julija 1343 rešil Piran in Pirančane pred strašno nevihto.

  • Novice

Letošnjo princesko so izbrali prek družbeni omrežij. Tako se bo z zvonika ob piranski stolnici na Tartinijev trg letos spustila domačinka Sanja Ilič Dorič.

Po legendi je Sv. Jurij pred nesramnim in požrešnim zmajem rešil princesko. V 150 metrov dolg spust z višinsko razliko 60 metrov se bo letos pognala Pirančanka Sanja, sicer prostovoljna gasilka in mati dveh otrok, so zapisali v društvu Jaz sem najboljši, ki prireditev organizira v sodelovanju z Občino Piran in Skupnostjo Italijanov Giuseppe Tartini iz Pirana. Spust princeske, ki bo oblečena v ročno izdelano obleko iz srednjega veka, bodo obiskovalci ob 23. uri lahko spremljali ob soju žarometov. Na trgu bodo namreč ugasnile vse luči, nevihto pa bodo pregnali tako, da bodo v zrak spustili 200 letečih lampijonov. Sam spust princeske bodo bobnarji napovedali s huronskim truščem, nato pa bo princeska na zvoniku, ki bo zavit v temo, prestopila varnostno ograjo, se podala v globino in počasi zdrsela v s temo obdan Tartinijev trg.

Poslušate
ALL FALLS DOWN
ALAN WALKER FT. NOAH CYRUS