Dunkin Devils za Guinessa

Slovenska akrobatska skupina Dunking Devils je po novem tudi nosilka rekorda v Guinnessovi knjigi rekordov. Gre za rekord v kategoriji najvišje salte z zabijanjem na koš, ki pripada enemu od stalnih članov ekipe Dunking Devils Maksu Veselku. Salto z zabijanjem je izvedel 3,55 metra visoko.

  • Novice

S svojim dosežkom so Devilsi odvzeli rekord ekipi Milwaukee Bucks iz Združenih držav Amerike, ki so ga ti imeli vse od leta 2012. Dunking Devils so se lanskega decembra odločili, da ga bodo skušali izboljšati. Na Cipru so poskus 17. decembra v okviru tamkajšnje košarkarske tekme zvezd izvedli pred občinstvom in uradnim sodnikom. Maksu Veselku je s salto uspelo preskočiti 3,55 metra, kar je pet centimetrov višje od prejšnjih nosilcev rekorda. Posnetek si lahko ogledate tu.

Na uradno potrditev in zapis v Guinnessovo knjigo rekordov pa je bilo potrebno počakati nekaj mesecev, zdaj je slovenska skupina dobila potrditev, da je rekord končno postal tudi uraden. "Že dolgo smo z ekipo razmišljali o tem rekordu. Trenirati smo začeli veliko pred samim podiranjem rekorda na Cipru, v treninge pa je bila vpletena vsa ekipa Dunking Devils. Potrebno je bilo namreč natančno izmeriti višino vrvi, ki jo je bilo treba preskočiti, postaviti ostalo opremo, optimizirati preskakovanje ... Ponosen sem na to, da sem bil del podiranja našega prvega rekorda. Sedaj gremo naprej, načrtujemo, da bomo podrli še kakšnega. Naslednje bo na vrsti največje število salt z zabijanjem v 30 sekundah - ciljamo na 19," je ozadje podiranja Guinnessovega rekorda razložil Veselko.

Poslušate
I MISS YOU
CLEAN BANDIT FT. JULIA MICHAELS