NA LOV, RIBOLOV IN V NATURO V GORNJO RADGONO

 Od 21. do 23. aprila 10. mednarodni sejem lovstva in ribištva ponuja ugodne nakupe najnovejše opreme, oblačil, obutve, terenska vozila, zanimive razstave ter radožive prireditve

Predstavitve in prodajo najnovejših izdelkov za lovstvo, ribištvo in kinologijo spremljajo strokovne razstave in predstavitve Lovske zveze Slovenije in lovskih zvez iz tujine, Ribiške zveze, Zavoda za gozdove, Strelske zveze in Kinološke zveze Slovenije, kluba ljubiteljev psov jamarjev in društva ljubiteljev ptičarjev, Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS ter Slovenske zveze za sokolarstvo in zaščito ptic ujed.

Vsak dan od 9.00 do 17.00 ure vabijo predstavitev trofej in živeli v naravnem okolju ter ponudba slovenskih rek in jezer s poudarkom na lovu na plenilke in krapovce. Vrstijo se nastopi lovskih rogistov in pevskih zborov, predstavitve puškarskega poklica, možnosti za streljanje z lokom, z zračnim orožjem in na elektronsko tarčo, vožnje terenskih vozil, prikaz slovenskega ribogojstva s pokušnjo ribiških jedi ter izdelkov projekta »Slovenski ribiški produkt«.

V petek, 21. aprila se na prireditvenem odru predstavljajo lovski psi ob strokovnem komentarju, posebno predavanje je namenjeno mladim ribičem. Sobota prinaša Slovenski lovski dan ter Državno razstavo psov vseh lovskih pasem – CAC. V nedeljo so na sporedu Tekmovanje v kuhanju lovskega golaža in ribje čorbe, Državno tekmovanje v oponašanju jelenjega rukanja, predstavitev različnih disciplin športne kinologije ter podelitev priznanj za »Slovenski ribiški produkt« in najboljše divjačinske salame.

NATURO, 4. mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi, povezuje ljubitelje trajnostnega turizma in aktivnega preživljanja prostega časa v naravi.

Na njem najdete zamisli in informacije za oddih in gibanje v neokrnjeni naravi, za pohodniške, tekaške, planinske in kolesarske potepe, za različne vadbe telesa in duha, uživate v regionalni kulinarični ponudbi in sodelujete v atraktivnih predstavitvah rekreacije v naravi.

Predstavljajo se Turistična zveza Slovenije, društva in informacijski centri, občine, turistična ponudba Pomurja, Avstrijska Štajerska in hrvaško Međimurje, Planinska zveza Slovenije ... Ponuja se zdrava prehrana, izbrana kulinarika in vino ter zamisli in izdelki za ozelenitev in urejanje okolice.

Ugodne nakupe nudijo tržnice z naravno kozmetiko, ponudbo kmetij in domačo obrtjo. Občudujete lahko predstavitve na plezalni steni ter se v plezanju na njej preizkusite tudi sami, spoznate treninge in pravilno prehrano za tek in nordijsko hojo, različne borilne veščine, šolo tenisa in potapljaško opremo ter se lahko ustrezno opremljeni tudi sami potopite v bazen na sejmišču. Predstavljajo se vrhunski športniki Športne enote Slovenske vojske. Ta pa omogoča tudi usposabljanje iz orientacije ter orientacijski tek z nagradami za najboljše ekipe.

Dogajanje spremlja tudi razstava starodobnega transporta in starodobne tehnike »AVTO-MOTO KLASIKA«.

Vljudno vabljeni!

Več na www.pomurski-sejem.si

Poslušate
GALWAY GIRL
ED SHEERAN