Pink Floyd med rakci

Zoologi so odkrili novo vrsto škampa, ki ima svetlo rožnate klešče, s katerimi povzroča glasne zvoke. In prav ti zvoki so razlog, da so malčka poimenovali po legendarni britanski rockovski skupini Pink Floyd.

  • Novice

Škampa so znanstveniki iz Brazilije, ZDA in Velike Britanije našli na obali Paname, eden od zoologov pa ga je poimenoval tako, ker je velik oboževalec te glasbene skupine. Zoolog Sammy de Grave, dolgoletni oboževalec Pink Floydov, je ob odkritju dejal, da je bila to "izjemna priložnost, da se pokloni svoji najljubši skupini". Synalpheus pinkfloydi, kakor je uradno ime škampa, tako kot "vsi dobri rockovski bandi ustvarja velike količine sonične energije", je na blogu zapisal naravoslovni muzej univerze v Oxfordu.

Škamp lahko z ustvarjanjem zvoka ohromi oziroma celo ubije manjšo ribo. Zvok klešč ustvari do 210 decibelov, kar je glasneje kot strel pištole.

To pa ni prvi primer živalske vrste, ki so ga znanstveniki poimenovali po legendah rock'n'rolla. Vrsta raka je poimenovana po pevcu skupine Rolling Stones Micku Jaggerju, in sicer nosi ime Elephtantis jaggerai.

Poslušate
ANSWERPHONE
BANX RANX & ELLA EYRE FT. YXNG BANE