Želva pojedla skoraj tisoč kovancev

Na Tajskem so nedavno operirali morsko želvo, ki je pojedla 915 kovancev, a je danes poginila zaradi zastrupitve krvi, so potrdili tamkajšnji veterinarji. Ekipa veterinarskih kirurgov, ki je na univerzi Chulalongkorn v Bangkoku iz želvinega želodca uspešna odstranila pet kilogramov kovancev, je s posegom dosegla nov mejnik v veterini.

  • Poudarjeno
  • Novice

Zdravstveno stanje želve Omsin, kar v tajščini pomeni hranilnik, se je po operaciji izboljšalo. Lahko je celo zaplavala, čeprav pred tem ni mogla premikati okončin. Toda stanje se je želvi hitro poslabšalo, veterinarji so v soboto opazili, da močno peša. Ko so pri živali ugotovili, da ima težave s črevesjem, so jo operirali še enkrat, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Poskušali smo, a je nismo mogli rešiti," je povedala veterinarka Nantarika Chansue, ki je dodala, da do zdaj še nikoli niso opravili rentgenskega slikanja pol ohromljene želve.

Želva Omsin je bila stara 25 let in je tehtala 59 kilogramov. Februarja so veterinarji z bangkoške univerza pregledali Omsin, ko so opazili, da želva plava po strani in ne uporablja leve noge. Metanje kovancev v ribnik naj bi prinašalo srečo in na ta način je Omsin tudi pojedla veliko količino kovancev.

Vir: STA 

Poslušate
ANSWERPHONE
BANX RANX & ELLA EYRE FT. YXNG BANE