National Geographic vabi v Slovenijo

National Geographic je na naslovnico kataloga luksuznih potovanj z zasebnim letalom umestil podobo Bleda. V Slovenijo družba petične goste vabi v okviru potovanja Veliki imperiji, pri nas pa ti potniki preživijo dva dneva, v katerih poleg gorenjskega turističnega bisera obiščejo tudi Ljubljano. Pot jih stane skoraj 70.000 dolarjev.

  • Novice

National Geographic svoja potovanja z zasebnim letalom opisuje kot "enega od najbolj vznemirljivih načinov potovanja" tako za tiste, ki želijo obkrožiti svet, kot tudi za tiste, ki bi želeli spoznavati divjino. "Na naših potovanjih z zasebnim letalom vas odnese od enega fantastičnega kraja do drugega, z lahkoto dosežete daljne destinacije in raziskujete kraje, ki že dolgo burijo človeško domišljijo, od Machu Picchuja do planjave Serengeti," navajajo na spletni strani National Geographic Expeditions.

Potnike na teh potovanjih spremljajo vrhunski strokovnjaki, kjer koli je mogoče, se na terenu srečajo tudi z raziskovalci National Geographica. Potovanja potekajo z boeingom 757, ki v posebnem VIP stilu sprejme največ 75 potnikov. Na vsaki destinaciji organizacija obljublja tudi vrhunsko nastanitev, odlično hrano ter pogosto tudi tradicionalno razvedrilo.

Na naslovnici kataloga potovanj za leti 2017 in 2018, ki predstavlja šest poti po vsem svetu - in tudi okoli sveta -, je Blejski otok.

Kot omenjeno, je Slovenija del 19-dnevnega potovanja z imenom Veliki imperiji (Great Empires), v okviru katerega turisti obiščejo tudi Španijo, Iran, Turkmenistan, Belorusijo, Srbijo, francosko Korziko ter BiH. V Sloveniji se zadržijo na 12. in 13. dnevu poti.

"Kratek polet nas pripelje v Ljubljano, kjer bomo odkrivali raznovrstno pokrajino Slovenije, križišče kulture, umeščeno med Alpe in Sredozemlje," navaja opis. Med drugim se bodo turisti sprehodili skozi mesto in se z vzpenjačo povzpeli na Ljubljanski grad. Naslednji dan se bodo podali na severozahod proti Julijskim Alpam in "spokojni lepoti Blejskega jezera". Obiskali bodo otok s cerkvijo in zvonom, ki izpolnjuje želje. Dvignili se bodo tudi na Blejski grad.

National Geographic nočitev zagotavlja v ljubljanskih hotelih Cubo, Antiq Palace ali Vander. Na pot vabi konec maja oziroma v začetku junija 2018, ceno pa je postavil pri 68.950 dolarjev na osebo.

Vir: STA 

Poslušate
ANSWERPHONE
BANX RANX & ELLA EYRE FT. YXNG BANE