Lovljenje Pokemonov preprečuje kap

Ljubitelji igre Pokemon Go, s katero na mobilnih napravah lovijo male digitalne pošasti Pokemone, v povprečju dnevno prehodijo več kot pred uporabo te aplikacije. Nekateri prehodijo tudi po več tisoč dodatnih korakov dnevno, kar lahko pomembno zmanjša tveganje za srčni napad ali kap.

  • Novice

Avtorji študije, predstavljene na srečanju ameriškega združenja za zdravje srca, so sledili 167 uporabnikom mobilne aplikacije. Ugotovili so, da so ti po njeni zaslugi v povprečju prehodili dodatnih 2000 korakov dnevno, kar predstavlja osem odstotkov nižje tveganje za srčni napad ali kap pri ljudeh s prekomerno telesno težo. Pri preučevanih osebah je bilo po začetku igranja igre tudi dvakrat bolj verjetno, da bodo dosegle 10.000 prehojenih korakov dnevno.

Aplikacija tako po ocenah avtorjev študije še posebej pripomore k zdravju tistih, ki so bili pred njeno uporabo telesno dejavni v zelo skromni meri. Ob tem so poudarili, da dejavnosti, ki jih priporoča zdravstvena stroka, niso koristne, če jih ljudje ne izvajajo. Igranje Pokemon Go je tako kljub vsemu boljše kot le posedanje na kavču, so izpostavili.

Avtor aplikacije Pokemon Go, Niantic, je konec lanskega leta razkril, da so igralci igrice od lanskega poletja pa do konca leta pretekli in prehodili 8,7 milijarde kilometrov, ujeli pa kar 88 milijard Pokemonov. Razdalja 8,7 milijarde kilometrov ustreza 200.000 potem okrog Zemlje, komercialno potniško letalo pa bi za to razdaljo potrebovalo več kot 1000 let.

Vir:STA

Poslušate
SANCTIFY
YEARS & YEARS