Župan premlad za pitje alkohola

Če se večini sveta zdi izvolitev Donalda Trumpa za predsednika ZDA nenavadna odločitev ameriških volivcev, pa je bil pred letom in pol v mestecu države Maryland Indian Head s 4000 prebivalci izid volitev še bolj nenavaden. Washington Post poroča, da so tam za župana izvolili komaj 19-letnega Brandona Paulina, ki je nosil najstniški aparat za zobe.

  • Poudarjeno
  • Novice

Edina služba, ki jo je opravljal pred tem, je bila prodaja nogometnih vstopnic za plačilo deset dolarjev na uro. Tudi sedanja služba mu sicer ne navrže kaj več, saj je županova plača določena pri 6000 dolarjih na leto, kar mu pride prav za plačevanje šolnine na kolidžu.

Paulin je za kampanjo porabil le 500 dolarjev, ki jih je dobil s prodajo avtomobila. Tega si je prislužil s košnjo trave pri sosedih. Stroškov za rezidenco nima, saj še vedno živi v hiši staršev skupaj z mlajšim bratom.

Ljudje so ga izvolili, ker je obljubljal spremembe in po skoraj dveh letih vladanja so z njim zadovoljni, čeprav ga ne morejo povabiti na pijačo ali obratno. Pravijo, da študent političnih ved, ki ima še vedno težave z mozolji, deluje veliko starejši za svoja leta.

Vir: STA 

Poslušate
SANCTIFY
YEARS & YEARS