ODDOLGOČASI POLETJE s Peugeot 208 in Hitradiem Center - DOŽIVETJE 4

Vsak teden novo doživetje s Peugeot 208: gorenjska regija.

  • Vsebina

Za četrti nedolgočasen vikend smo izbrali gorenjsko regijo.

Namesto, da se odpravimo do Bohinjskega ali Blejskega jezera, uberemo pot stran od množic – gremo do Čukove jame. Čukova jama je eno izmed treh jezer, ki tvorijo Bobovška jezera blizu kraja Bobovek na Gorenjskem. Na urniku je sladko brezdelje, uživanje v miru in naravi in za osvežitev pa kopanje v jezeru.

Nadaljujemo do krasnega posestva Brdo. Tam se odločimo za sprehod po parku ali celo vožnjo s kočijo. Za popolno doživetje pa si privoščimo brdsko piknik košarico, najdemo svoj prostor, kjer razgrnemo odejo, nato pa uživamo v dobrotah.

Pot nadaljujemo do Radovljice, kjer v Čebelarskem muzeju izvemo zanimivosti o tradiciji slovenskega čebelarstva, ogledamo pa si lahko kar 250 panjskih končnic. Nato pa se odpravimo še na Lectarsko delavnico, kjer preverimo, kako nastajajo prikupni izdelki iz medenega testa.

Nadaljujemo do Gradu Kamen - ob vhodu v dolino Drago, stojijo na skalnem pomolu slikovite ruševine gradu grofov Lambergov. Od tam se nam odpre prekrasen razgled.

Ostanemo povezani z naravo in prenočimo v Campingu Šobec.

Naslednji dan nas čaka nekaj prav posebnega. Gremo do letališča v Lescah, ki predstavlja odlično izhodišče za športno in jadralno letenje ter panoramske polete nad prelepo okolico. Si za? Kako prekrasen je pogled iz ptičje perspektive.

Na poti nazaj se odločimo za odmor, lep pogled in odlično tortico – to nas čaka na naši zadnji postojanki: Čolnarna Trboje. Na ležalnik ob pogledu na jezero si napolnimo baterije in res uživamo.

Kam pa naslednjič? Preveri TUKAJ. :)

Poslušate
RADIO CENTER
V živo