ODDOLGOČASI POLETJE s Peugeot 208 in Hitradiem Center - DOŽIVETJE 6

Vsak teden novo doživetje s Peugeot 208: pomurska regija.

  • Vsebina

Na našem šestem izletu, da oddolgočasimo poletje skupaj s Peugeot 208, se odpravimo v pomursko regijo.

Prvi postanek naredimo na Goričkem pri Slatinskem vrelcu Nuskova. Iz Slatinskega vrelca Nuskova izvira najboljša mineralna voda na Slovenskem. Vodo, polno železovega oksida, si lahko natočimo kar sami in se prepričamo o njenih blagodejnih učinkih.

Nadaljujemo do prav posebnega doživetja, ki je zanimiv tako za odrasle kot tudi za otroke, do Vulkanije. Pri Gradu na Goričkem je pred 3 milijoni let bruhal zadnji vulkan na območju današnje Slovenije. Ponovno so ga prebudili v doživljajskem parku Vulkanija, kjer lahko ne samo spoznamo ampak dobesedno doživimo njegov izbruh. Sprehodimo se v njegovo notranjost, kjer nas čaka pravo virtualno doživetje s posebnimi efekti, spoznamo razvoj zemlje, veliko zanimivosti o vulkanih - skratka odlično doživetje!

Polni vtisov se podamo do gradu Grad, ki se ponosno dviguje sredi zelenega gričevja na Goričkem. Grad je največji grad na Slovenskem in obsega kar 365 soban. Legendam vitezov prisluhnemo v tej veličastni graščini iz 11. stoletja, se sprehodimo po parku, zasnovanem v angleškem slogu.

Za veliki finale dne pa prespimo kar na Gradu. Tako bomo obdani s posebnim vzdušjem in za eno noč graščaki. :)

Naslednji dan z novim Peugeot 208 oddrvimo proti Murski Soboti vse do Expana, ki nam ves dan ponuja različne aktivnosti in zagotavlja, da nam niti malo ne bo dolgčas.

Najprej svoje sposobnosti preverimo v gibalnem parku. Ta nas popolnoma zaposli in navduši s svojimi 35 raznolikimi napravami, ki so postavljene ob Soboško jezero. Ko uspešno opravimo z vsemi nalogami, se podamo do jezera, da se nekoliko ohladimo - Soboško jezero je namreč odlično za kopanje, supanje, jadranje ...

Za zadnjo točko obiščemo še Paviljon Expano, ki nam ponuja celovit pogled v Pomurje. Z interaktivnimi rešitvami in »časovnim strojem« se podamo skozi zgodovino, spoznavamo življenje Pomurcev in (kar je nam najbolj všeč) doživimo virtualni polet z balonom. :)

Zelo nedolgočasen vikend s Peugeot 208, a ne? :)

Poslušate
WE ARE THE PEOPLE
MARTIN GARRIX FT. BONO & THE EDGE