ODDOLGOČASI POLETJE s Peugeot 208 in Hitradiem Center - DOŽIVETJE 5

Vsak teden novo doživetje s Peugeot 208: jugovzhodna Slovenija.

  • Vsebina

Za peto doživetje nas je čakala jugovzhodna Slovenija.

S Peugeot 208 smo se odpravili na Kočevsko. Leži na jugu Slovenije in je najbolj gozdnata pokrajina pri nas - gozdovi pokrivajo kar 91 % vseh površin. Kočevsko je eden najbolje ohranjenih naravnih habitatov v Evropi.

Tako se prepustimo naravi v svoji najbolj prvinski obliki.

Znotraj obsežnih gozdov se skrivajo tudi pragozdovi, kjer lahko začutimo, kako silovita je narava v svoji najbolj prvinski obliki.

Si že od nekdaj želiš videti medveda v njegovem naravnem okolju? Odpravimo na voden ogled divjih živali po gozdu, sledimo znakom njihove prisotnosti v okolju, z nekaj sreče pa morda uspemo katerega od prebivalcev gozdov tudi videti v njihovem naravnem okolju.

Lahko pa se odločimo tudi za foto safari oziroma fotolov rjavega medveda. Vsekakor bomo začutili mogočnost teh živali in narave.

Po neverjetnem doživetju si naberemo moči v Kočevju. V Mestni kavarni Kočevje se ustavimo na znani sladici Kočevska bombica – radi pokušamo lokalne dobrote. :)

Preden se odpravimo proti naši nastanitvi, se ustavimo še v družinski pivovarni MATT. Poznate craft pivo iz osrčja kočevskih gozdov? Kar nekaj različnih vrst piv ponujajo in vse so poimenovane po znamenitostih destinacije Kočevsko. Kupimo kak hmeljev zvarek in se odpravimo do prenočišča.

Tokrat je to Hija Glamping Lake Bloke, ki se nahaja na Bloški planoti. To je odmaknjena dežela neokrnjene, starožitne lepote in krpanovsko pokončnih ljudi. Dežela širnih gozdov, bogatega rastlinskega in živalskega sveta, vijugave Bloščice in pisanih travnikov, dežela mraza ter toplih ljudi, ki je svetu podarila tudi bloške smuči.

Prespimo in se pripravimo na naslednji dan, ko nas čaka uživanje ob Bloškem jezeru. V Hija Glamping Lake Bloke si lahko napasemo oči ob neverjetnih lesenih skulpturah, ki prihajajo izpod rok domačina in lastnika parka ter Brunarice ob jezeru Janeza Hitija. To nam da super priložnost za nekaj Instagram momentov. :) Nato sledi kopanje, poskrbljeno pa je tudi za aktivnosti za otroke.

Nadaljujemo še do zadnje postojanke tega dne – do Križne jame.

Je svetovno znana vodna kraška jama, znana je predvsem zaradi podzemnih jezer, najdišča kosti jamskega medveda in naravne ohranjenosti. Jamo raziskujemo s čolnom in tako prepeljemo kar 22 podzemnih jezer. 

To doživetje nam še dodatno zagotovi nepozaben, edinstven in vsekakor nedolgočasen vikend, na katerega nas je popeljal novi Peugeot 208.

Poslušate
YOU
REGARD FT. TROYE SIVAN & TATE MCRAE