ODDOLGOČASI POLETJE s Peugeot 208 in Hitradiem Center - DOŽIVETJE 2

Vsak teden novo doživete s Peugeot 208 – savinjska regija

  • Vsebina

Drugo doživetje nadaljujemo v savinjski regiji.

Pot pričnemo v Žalcu. Lahko se odpravimo v Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, kjer nas čaka zanimiva muzejska izkušnja z novimi znanji o hmelju in hmeljarstvu ter pivovarstvu. Posebno doživetje v muzeju predstavlja vstop v svet hmeljarjev skozi virtualno resničnost.

Če bi raje ostali na prostem, lahko na Fontani piv na šestih točilnih pipah pokusimo šest različnih piv slovenskih pivovarjev.

Prvi del je super za sopotnike, zdaj pa se podamo naprej do jame Pekel, kraške jame, ki je stara več kot 3 milijone let. Na vhodu nas, z nekaj domišljije, pričaka podoba hudiča, v nadaljevanju pa si ogledamo najvišji slovenski dostopni podzemni slap, z vodnim padcem 4 metre.

Nadaljujemo pot in se ustavimo na krasnem naravnem kopališču - Velenjskem jezeru. Tam si lahko sposodimo SUP in se podamo po jezeru ali pa gledamo ostale, kako jim SUPanje uspeva. :)

Dan je bil velik in odpravimo se proti nastanitvi – Forest Camping Mozirje. Hišica 'Gozdna postelja' je lesena hišica narejena v slogu okolja, saj si prizadevajo ohranjati nedotaknjeno naravo in življenjski prostor. Super je za prijetno počitnikovanje v naravi, primerno za otroke in družine ali skupine prijateljev ter ljubiteljev narave.

Naslednji dan je čas za nekaj adrenalina. Izbiramo lahko med raftingom, spustom s kajaki, soteskanjem, jezdenjem, plezanjem in še in še. Super je, ko se podamo nekoliko izven svoje cone udobja in doživimo nekaj popolnoma novega in nedolgočasnega, a ne?

Če nam še vedno ni dovolj, nas v okolici čakata tudi muzej gozdarstva in lesarstva, ki je super tudi za družine, in Frančiškanski samostan, kjer najdemo izvirna izvoda Dalmatinove Bibilije iz leta 1584.

Še eno prekrasno doživetje s Peugeot 208 je za nami! Boš uporabil idejo in se podal po tej poti? :)

Poslušate
SUPALONELY
BENEE FT. GUS DAPPERTON