Zakaj ljudje ljubijo sodobno arhitekturo?

Sodobna arhitektura se ponaša z dejansko strukturo in materiali, ki se uporabljajo v zgradbi, zato večina sodobnih hiš vsebuje elemente iz lesa, jekla in stekla, zato vedno bolj pogosto posegamo po sodobnem stilu, ko pride do gradnje ali renovacije naših domov.

  • Novice

Sodobna arhitektura privlači veliko ljudi, saj ima za vsakogar nekaj. Četudi se lahko vaš okus usmeri proti nasprotni strani oblikovalskega spektra (bolj podeželskemu stilu) - še vedno obstajajo elementi sodobnega oblikovanja, ki jih boste lahko umestili v vaš dom. Ne verjamete?

Osnove sodobne arhitekture so čiste in preproste. Zato se sodobni arhitekti izražajo z ravnimi in čistimi linijami, jasnimi pogledi na strukturne elemente in z izogibanjem nepotrebnim detajlom.

Sodobna arhitektura se ponaša z dejansko strukturo in materiali, ki se uporabljajo v zgradbi, zato večina sodobnih hiš vsebuje elemente iz lesa, jekla in stekla, da bi lahko izpostavili ta občutek industrijskih konstrukcijskih materialov.

Kaj opredeljuje sodobno arhitekturo?

Izraza sodobno in moderno so se v svetu oblikovalcev prepletali, kar je povzročilo malo zmede. Nekakšna zmeda, zaradi katere se vprašamo: Ali je sodobna arhitektura in njeno oblikovanje enako moderni arhitekturi? Odgovor je ne in malo da. Sodobnost je danes zelo dobesedna, medtem ko se moderna sklicuje na tehnološki in inženirski razvoj, ki sega v prelom 20. stoletja.

Da bi bila kar se da preprosta, se sodobna arhitektura bolj osredotoča na industrijske materiale, kot so jeklo, beton in steklo, medtem ko moderen dizajn morda uporablja iste elemente, ampak se njegovi načini štejejo za nove, premišljene ali v naprej usmerjene ideje.

Na splošno sodobno arhitekturo opredeljujejo čiste linije in minimalistična notranjost, ki strukturi omogočajo, da govori sama zase in zavzame središče.

Moderni dizajn je edinstven

Kljub poenostavljenemu slogu, ki se izogne dodatnemu okraševanju, sodobna arhitektura ostaja edinstvena. Pravzaprav so sodobni arhitekti ustvarili nekaj najbolj edinstvenih zgradb do danes, kot so na primer številne umetnine arhitekta Franka Lloyda Wrighta.

Nekatere sodobne zgradbe imajo lahko ravne strehe in škatlast slog, a vseeno niso dolgočasne. Oglejte si na primer svoje mestne ulice in soseske, katere arhitekturne zasnove vam najbolj izstopajo?

Poglejte izvirnost drznih, kotnih strešnih linij, ki so zelo izrazite in edinstvene v sodobnem oblikovanju. Vse, od obokanih stropov, do izpostavljenih konstrukcijskih elementov, do nenavadnih linearnih elementov. Vse to pomeni edinstveno, umetniško zasnovo, ki ji ne morete spregledati in, ki nas vedno bolj preseneča.

Zadržana paleta sodobne arhitekture

Manj je vsekakor več, ko gre za dekoracijo sodobnega doma. Konec koncev, zakaj bi želeli skriti vse neverjetne arhitekturne podrobnosti s pretiranim okrasjem. Te zasnove bi morale govoriti same zase, s svojo strukturo in funkcionalnostjo podajo svojo izjavo.

Notranji dekor doma moramo ohraniti preprost, čist in naraven. Pohištvo naj vsebuje elemente iz jekla vgrajenega v topel les, da bi poudarijo arhitekturno zasnovo. Vse je preprosto, tako da je treba osnovo doma in uporabljene materiale ohraniti v središču. To ne pomeni, da sodobni dom ne more imeti barvnih dodatkov ali izstopajoči dekor, le treba ga je uporabiti na pravi način, da arhitekturi nekaj doda ne pa odvzame. Zadržan dekor sodobnega doma omogoča, da arhitektura zaživi in zavzame pozornost obiskovalcev.

Toplina v sodobni arhitekturi

Pogosto velja zmotno prepričanje o sodobni arhitekturi, in to je, da je hladna in neosebna. Vendar bi lahko trdili ravno nasprotno. Veliko število sodobnih zgradb vsebuje naravne tople in vabljive elemente, kot sta les in kamen.

Kamniti dodatki od tal do stropa, velika okna, ki prepuščajo naravno svetlobo in obokani stropi dodajo več značaja in topline kot marsikateri drugi dodatki. Še vedno pa velja pravilo, da ohranimo vzorce čimbolj linearne, čiste in neokrnjene. Tudi večina sodobnih načrtov vsebuje manj sten in tako ustvarja bolj prijeten in odprt življenjski prostor, po katerem hrepeni večina ljudi.

Tradicionalna in sodobna arhitektura se lahko dobro prepletata

Mešanje tradicionalnih in modernih arhitekturnih elementov deluje edinstveno in unikatno, če je pravilno izvedeno. Obstajajo številni primeri uspešnega povezovanja teh dveh na videz nasprotnih stilov v eno kohezivno zasnovo. To pa ni stil za vsakogar. Oseba, ki se odloči za tako zasnovo mora biti drzna, da poskusi združiti sodobno s tradicionalnim.

Sodobni dizajni premore unikatne, tople, vabljive in odprte strukturne lepote. Še bolje je, da lahko v sodoben dizajn dodate tradicionalne elemente in dobite najboljše iz obeh oblikovalskih svetov.

Sodobna vhodna vrata po naročilu

Privoščite si sodoben dom svojih sanj. Raziščite lokalne arhitekte na vašem območju in preverite, ali lahko najdete takšnega, ki vam bo zgradil sodobno oazo ali vam pomagal preoblikovati vaš trenutni dom v modernejšo različico.

Pri opremljanju svojega doma pogosto pozabimo na slog vhodnih vrat, ki velikokrat poskrbijo za prvi vtis naših obiskovalcev. Zakaj izbrati sodobna vhodna vrata? Z sodobnimi zunanjimi vrati lahko združimo vizualno podobo našega doma z inovativno in napredno tehnologijo. Unikatno izdelana vhodna vrata z najnovejšim načinom odklepanja, bodisi s prstnim odtisom ali prepoznavo obraza, predstavljajo temelj vsake sodobne hiše in hkrati povečajo vrednost vašega domovanja. Z izbiro sodobnih mojstrsko izdelanih vhodnih vrat, ki odstopajo od povprečja, lahko svoj dom spremenite v pravi mojstrski izdelek, ki vas bo osrečeval ob prav vsakem pogledu.

Ravno mojstrsko ročno delo je tisto, ki omogoča vratom Pirnar, da se popolnoma zlijejo v stil vaše sodobne hiše. Obiščite salon v Ljubljani ali Mariboru in si oglejte največkrat nagrajena vhodna vrata na svetu ter se pustite navdihniti neprekosljivemu dizajnu in moderni tehnologiji

.

Poslušate
WISH YOU WELL
SIGALA FT. BECKY HILL