V Veliki Britaniji umrl najstarejši moški na svetu

V Veliki Britaniji je umrl uradno najstarejši moški na svetu. 112-letni nekdanji učitelj in inženir Bob Weighton iz mesteca Alton je po navedbah družine umrl mirno v četrtek med spanjem zaradi raka. "Bob je bil izjemen človek. V številnih pogledih je bil velik vzornik," so po poročanju nemške tiskovne agencija dpa še sporočili.

  • Novice

Po podatkih Guinnessove knjige rekordov je Weigton jesen svojega življenje preživljal v varovanem stanovanju. Za seboj je pustil veliko družino: tri otroke, od katerih živita še dva, deset vnukov in 25 pravnukov.

V preteklosti je dejal, da je življenje sprejel takšno, kot je bilo. Preživel je več operacij, tudi na kolkih. Zbolel je tudi za malarijo. "Preživel sem in tukaj sem," je takrat dejal.

Weighton je naziv najstarejšega moškega na svetu prejel februarja letos. Nasledil je Japonca Chitetsuja Watanabeja, ki je umrl tik pred svojim 113. rojstnim dnevom. Njegov recept za dolgo življenje je bil veliko smeha, malo jeze ter dnevno ukvarjanje s športom in matematiko.

Vir: STA 

Poslušate
DANCE MONKEY
TONES AND I