Italijani sproščanje omejitvenih ukrepov proslavili s sladoledom

Italijani so sproščanje omejitvenih ukrepov za zajezitev novega koronavirusa proslavili s svojo najljubšo slaščico - sladoledom. Samo v Rimu in ob obali dežele Lacij so ga minuli konec tedna polizali skoraj 240 ton.

  • Novice

Po dolgem času, ki so ga preživeli doma, so se številni odločili, da se bodo osvežili s sladoledom, tudi med tednom in v času kosila," so sporočili iz italijanske kmetijske zbornice Coldiretti.

Po podatkih zbornice so ljudje, ki so si po treh mesecih za štirimi stenami močno želeli na prosto, rešili 39.000 italijanskih prodajaln sladoleda, ki zaposlujejo 150.000 ljudi in ustvarijo 2,8 milijarde evrov prometa letno.

V Rimu in ob obali dežele Lacij so minuli konec tedna pojedli skoraj 240 ton sladoleda najrazličnejših okusov, podobno je bilo tudi drugod na italijanskem škornju, so sporočili iz zbornice.

Italijani se s sladoledom niso sladkali samo zaradi sproščanja ukrepov, temveč tudi zaradi nadpovprečno visokih temperatur. V Italiji je sicer letošnje leto za zdaj najtoplejše od leta 1880, odkar beležijo podatke.

Po podatkih Coldirettija 94 odstotkov Italijanov redno je sladoled, pri čemer si jih ga sedem od desetih privošči v kornetu, preostali pa v lončku, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vir: STA 

Poslušate
WISH YOU WELL
SIGALA FT. BECKY HILL