Netflix s serijo po romanu Zlagano življenje odraslih Elene Ferrante

Ameriški ponudnik pretočnih video vsebin Netflix je naznanil, da bo pod njegovim okriljem nastala televizijska serija po najnovejšem romanu Elene Ferrante z naslovom Zlagano življenje odraslih. Knjiga priljubljene italijanske avtorice, ki piše pod psevdonimom, je izšla novembra 2019, v slovenščini pa bomo njen prevod dobili še letos.

  • Novice

Roman Zlagano življenje odraslih je postavljen v Neapelj v 90. leta minulega stoletja, predstavlja pa Giovanno in njen prehod iz otroštva v najstniška leta, ki ga izredno zaznamuje srečanje z odtujeno teto. Serijo bodo snemali v Italiji in v izvirnem pisateljičinem jeziku - italijanščini.

Netflix bo pri ustvarjanju serije moči združil z italijansko produkcijsko družbo Fandango, katere ustanovitelj Domenico Procacci je sodeloval že pri televizijski adaptaciji štiridelnega Neapeljskega cikla romanov Elene Ferrante, pri kateri sta poleg tudi programa Rai in HBO. Prav pri HBO so konec aprila sporočili, da se pripravljajo na snemanje tretjega dela omenjene serije, je pisala francoska tiskovna agencija AFP.

Elena Ferrante je plodovita avtorica, ki pa je mednarodni odmev doživela prav z Neapeljskim ciklom, katerega dela so bila po svetu prodana v 15 milijonih izvodov. Dostopen je tudi v slovenščini, izid novega pisateljičinega romana Zlagano življenje odraslih pa so pri Cankarjevi založbi napovedali za letos. Kot navaja AFP, naj bi bila knjiga v 25 prevodih dosegljiva od septembra.

Vir: STA 

Poslušate
AUDIO
LSD