Zaradi koronavirusa tudi v Sloveniji odpovedi prireditev

Po v soboto zvečer izdani odredbi o prepovedi javnih prireditev v zaprtih prostorih, kjer se zbira več kot 500 ljudi, zaradi nevarnosti širjenja koronavirusne bolezni, so se zvrstile odpovedi več dogodkov. 

  • Novice

Odredba ministra za zdravje, ki opravlja tekoče posle, Aleša Šabedra je začela veljati v soboto ob 19. uri. Po oceni strokovnjakov se namreč stopnja tveganja prenosa novega koronavirusa - v Sloveniji je trenutno potrjenih 17 okužb -  povečuje, zato so predlagali omejitev množičnih prireditev. Prepoved bo veljala, dokler ne bo prenehala nevarnost širjenja bolezni.

Že v soboto zvečer so odpovedali oziroma prestavili nekaj večjih dogodkov, med njimi koncerte Andree Bocellija v Stožicah, MI2 v Cankarjevem domu, Petra Graša v Kopru in Jana Plestenjaka v Mariboru.

Na ministrstvu za zdravje sicer priporočajo, da organizatorji zaradi povečanega epidemiološkega tveganja razmislijo tudi o smiselnosti izvedbe prireditev z manjšim številom ljudi oz. o odpovedi prireditev, če te niso nujne.

Posebna, strožja priporočila je NIJZ izdal za Metliko in okolico, kjer odsvetujejo vsakršno druženje ljudi, tudi obiske pri prijateljih in družinska praznovanja.

Vir: STA  

Poslušate
JUBEL
KLINGANDE