Na Evrovizijo gre Ana Soklič s pesmijo Voda

Slovenijo bo maja na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije v Rotterdamu zastopala Ana Soklič s pesmijo Voda. Tako so odločili gledalci in poslušalci Eme ter strokovna žirija. Ta je najprej v soboto zbrala dve superfinalistki; poleg zmagovalke še Lino Kuduzović s pesmijo Man like u. Zadnjo besedo je nato imelo občinstvo s telefonskim glasovanjem.

  • Novice

Zmagovalka Eme je po razglasitvi rezultatov v solzah povedala, "da se nihče ne sme bati, da ni luči na koncu predora", ter spomnila na težke trenutke, s katerimi se glasbeniki srečujejo na svoji poti. Ana Soklič je sicer na Emi nastopila že leta 2004 in leta 2007.

Za STA je povedala, da se je za letošnje sodelovanje na Emi odločila, ker je želela predstaviti svojo avtorsko skladbo in oder Eme je za glasbenika lepa priložnost, da predstavi svoje delo, saj ima precej občinstva.

Skladba ji "pomeni vse, vsa minula leta dela na sebi". Napisala jo je tudi v angleščini, a jo je želela odpeti v slovenščini, saj je slovenščina naš materni jezik. Zdelo se ji je tudi, da bo tako vsebina najbolj dosegla ljudi. Ali jo bo v slovenščini zapela tudi v Rotterdamu, se bodo z ekipo še odločili, ji pa vsekakor največ pomeni v slovenščini. "Slovenščina je prečudovit jezik, ki ga je treba negovati," je dodala.

Vir: STA 

Poslušate
OCEAN
MARTIN GARRIX FT. KHALID