Trumpa razjezili oglasi sredi Las Vegasa

Ameriški predsednik Donald Trump je v petek Las Vegasu pripravil veliko predvolilno zborovanje, s katerim je želel razjeziti demokrate na predvečer strankarskih zborovanj za izbiro predsedniškega kandidata v Nevadi. Vendar pa je bil tudi sam deležen provokacije Michaela Bloomberga, ki je sredi Las Vegasa objavil oglase proti Trumpu.

  • Novice

Newyorški milijarder, ki se prav tako poteguje za demokratsko predsedniško nominacijo, čeprav ga v Nevadi ni bilo na glasovnicah, je namreč zakupil oglasni prostor v središču Las Vegasa, kjer je objavil napise »Trump goljufa pri golfu«, »Trumpov zid se je prevrnil« in »Trumpove igralnice so šle v stečaj«.

Elektronske napise so predvajali na šest nadstropij visoki steni v središču mesta. Bloomberg z napisi meri na stvari, s katerimi se Trump rad sam hvali, kot sta zid na meji z Mehiko in njegovo premoženje.

Pred dnevi je Bloomberg na vprašanje o dveh newyorških milijarderjih v predsedniški tekmi odgovoril z vprašanjem: »Kdo pa je drugi newyorški milijarder?« S tem je namignil, da ima Trump manj premoženja od njega in da niti nima milijard, s katerimi se hvali.

O Trumpovem obnašanju na igriščih za golf pa so bile že napisane knjige. Eno je lani izdal športni novinar Rick Reilly in nosi naslov Vrhovni prevarant. Reilly v knjigi piše, da Trump med golfom rutinsko vara nasprotnike s tem, da ponavlja udarce, meče nasprotnikove žoge v vodo in brca svoje žoge na boljši izhodiščni položaj.

Bloomberg je na podoben način Trumpa pozdravil že v sredo v Phoenixu, prav tako pred predsednikovim zborovanjem. S premoženjem, ocenjenim na 60 milijard dolarjev, si to lahko privošči in Bloomberg, ki mu Trump pravi »mini Mike«, namerava po napovedih s tem nadaljevati, četudi ne bi osvojil demokratske nominacije.

Vir: STA

Poslušate
KINGS & QUEENS
AVA MAX