Z maratonom v boj proti koronavirusu

Kitajske oblasti po izbruhu koronavirusa prebivalce spodbujajo k telovadbi. A ker gibanje na prostem ni priporočeno, telovadnice pa so zaprte, rekreativni športniki kar tekmujejo v iskanju načinov, kako trenirati. Družbena omrežja je tako te dni preplavil posnetek 44-letnega tekača, ki je v svojem stanovanju pretekel pravi maraton.

  • Novice

Maser in zagrizen tekač na dolge proge Pan Shancu iz mesta Hangzhou blizu Šanghaja je v svojem stanovanju v krogih v šestih urah in 41 minutah pretekel kar 66 kilometrov, vse skupaj pa posnel. »Najprej sem bil malce omotičen, nato pa se kroženja po stanovanju kar navadiš,« je povedal Pan in dodal: »Tek je kot zasvojenost. Če dlje časa ne tečeš, dobiš nemirne noge.«

Pan je ob drugi priložnosti za tekaško progo izbral zgolj svojo kopalnico, kjer je pretekel 30 kilometrov. S tekom po stanovanju želi spodbuditi tudi druge, ki v zadnjih dveh tednih zaradi strahu pred širjenjem okužb z novim virusom, ki je na Kitajskem terjal že 1523 smrtnih žrtev, okuženih pa je 66.492 ljudi, ostajajo zaprti v svojih domovih.

Kitajske oblasti so sicer po izbruhu koronavirusa zagnale kampanjo, v kateri kitajski olimpijci prikazujejo možne načine vadbe v stanovanjih.

Vir: STA

Poslušate
GOOD AS HELL
LIZZO