Iskalcem zaposlitve znova na voljo spletni karierni sejem

Po lanski prvi izvedbi se vrača spletni karierni sejem, na katerem se bodo lahko iskalci dela in drugi zainteresirani do nedelje  26.1. povezovali s številnimi slovenskimi podjetji. Takšna oblika kariernega sejma je po besedah organizatorjev priložnost tako za mlajše kot starejše.

  • Novice

Sejem je pripravila družba Moja zaposlitev, ki ureja karierni portal optius.com, prek katerega bo sejem tudi dostopen. Poteka podobno kot običajni karierni sejmi, le da se delodajalci predstavljajo na virtualnih stojnicah, iskalci pa v stik z njimi stopijo prek spletnih orodij, so sporočili organizatorji.

Na ponedeljkovi novinarski konferenci, na kateri so predstavili sejem, je bilo slišati, da njegovi obiskovalci izkoristijo anonimnost in zastavijo vprašanja, ki si jih sicer ne upajo.

Dobrodošli so tudi starejši iskalci zaposlitve in zaposleni, ki lahko neposredno preverijo možnosti, obenem pa delodajalcem že na začetku pokažejo, da jim sodobne tehnologije kljub nekoliko daljši delovni dobi niso tuje, so navedli organizatorji.

Med sodelujočimi podjetji so Spar Slovenija, Cosylab, Gorenje, Mercator, Zavarovalnica Triglav, Gostol-Gopan, Lidl Slovenija, Krka, Aviat, Dewesoft, KLS Ljubno, Intralighting in Adria Mobil.

Vir: STA 

Poslušate
SOUTH OF THE BORDER
ED SHEERAN FT. CAMILA CABELLO & CARDI B