Hirscher že dobil knjižno biografijo

Biografijo osemkratnega zmagovalca skupnega seštevka svetovnega pokala je spisal športni novinar Aleksander Hofstetter v sodelovanju s Hirsherjevim trenerjem Michaelom Pircherjem in medijskim svetovalcem Stefanom Illekom, ki sta priskrbela dnevniške zapise, opombe oziroma vpogled v zakulisno dogajanje. Biografija bo najprej na voljo ljubiteljem smučanja v Avstriji.

V biografiji so zajete vse pomembnejše prelomnice v življenju in karieri najuspešnejšega avstrijskega smučarja, ki je v svetovnem pokalu zbral 67 zmag, od tega 32 slalomskih in 31 veleslalomskih.

  • Novice

Na novo je osvetljeno tudi dogajanje v zakulisju svetovnega pokala ter orisani odnosi z največjimi tekmeci, očetom in trenerjem Ferdinandom Hirscherjem, ženo Lauro, "ki je morala veliko poslušati", ter dogodek decembra 2015 v Madonni di Campiglio, ko se je za tisočinko sekunde izognil tragediji, ko je strmoglavil dron na slalomsko progo ravno v trenutku, ko se je po njej vozil.

Kot svojevrstno anekdoto pa bi bilo možno razumeti Hirscherjevo prvo spoznanje po koncu kariere športnika ob spremljanju učinkovitosti in ažurnosti obrtnikov pri popravilih v hiši: "Tisto, kar me je kot športnika naredilo dobrega, je zdaj moteče, še posebej v mojem okolju. Tempo, ki sem ga poznal med kariero, preprosto ni primeren za vsakodnevno uporabo."

Zanimivo je tudi pričanje velikega rivala na smučarskih progah, a tudi dobrega prijatelja Nemca Felixa Neureutherja, kaj si je zaželel na slalomu svetovnega prvenstva leta 2013 v Schladmingu. Ob prihodu v cilj je prevzel vodstvo, na startu pa je bil le še Hirscher, a njegova posebna želja je bila, da bi zmagal Marcel: "Zaprl sem oči, sesal atmosfero in si rekel: Upam, da Marcel zmaga, želim videti, kaj se bo zgodilo, ko bo Marcel dobil zlato tukaj."

Seveda pa Hirscherjev nastop in nato osvojeno zlato, njegovo prvo na svetovnih prvenstvih, ni bilo nekaj samoumevnega. Zaradi krča vratnih mišic ni bilo vse do zadnjega trenutka gotovo, ali bo sploh lahko smučal.

Vir: STA  

Poslušate
SAY SO
DOJA CAT