Robotski maskoti iger v Tokiu navdušili otroke

Futuristični maskoti olimpijskih in paralimpijskih iger v Tokiu 2020 Miraitowa in Someity imata tudi svoji robotski različici, ki navdušujeta predvsem otroke po osnovnih šolah. Zmožni sta prikazovati različne športne položaje in prepoznati čustva, na katere se odzoveta s srčki ali zvezdami v svojih očeh, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

  • Novice

Robotski različici uradnih maskot v velikosti manjšega otroka sta se danes predstavili približno 600 otrokom. Ti so bili navdušeni, robotoma so ploskali in vzklikali kawaii, kar pomeni srčkan.

Maskota v modri različici- Miraitowa - je namenjena olimpijskim igram, rožnata - Someity - pa paraolimpijskim. Obe robotski različici lahko v svojih očeh prikažeta srčke ali zvezde in se tako odzivata na okolico. Govoriti ne znata, sta pa opremljeni s kamerami, s pomočjo katerih lahko prepoznata različne izraze na obrazu osebe, ki stoji pred njima.

Prireditelji olimpijskih in paralimpijskih iger želijo robotske maskote, ki so ju razvili v sodelovanju z avtomobilskim gigantom Toyoto, uporabiti na prizoriščih tekmovanj. Robota bosta tako navijala, predstavljala različne športe in navduševala obiskovalce.

Vir: STA 

Poslušate
RAIN ON ME
LADY GAGA FT. ARIANA GRANDE