Instragram skril všečke tudi v Sloveniji

Instragram   testira skrivanje  všečkov, s čimer želi  predvsem mlajše  uporabnike zaščititi  pred pritiski,   ki   vplivajo tudi na  njihovo duševno zdravje. 

  • Novice

Instagram je spremembo z všečki napovedal že pred meseci in jo sprva preizkušal v Avstraliji, Novi Zelandiji, Braziliji, Kanadi, Italiji, v Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ter na Irskem in Japonskem, ta teden pa so začeli te preizkuse tudi v ZDA.

A  nadgradnje so zdaj  prinesle  spremembo tudi uporabnikom v Sloveniji.

Na osnovnem zaslonu pod objavo namreč ne vidimo več števila všečkov – omenjeno je samo ime enega naključno izbranega uporabnika in "others" (preostali) ali "thousands of others" (na tisoče preostalih). Z dotikom na to besedo ("others") pa se pri slovenskih uporabnikih še vedno odpre seznam uporabnikov, ki so všečkali posamezno objavo - pri lastni objavi vseh, pri objavah drugih uporabnikov pa naključno število naključno izbranih uporabnikov.

Kdaj, če sploh,  bo sprememba popolnega skritja všečkov drugih uporabnikov dokončno uvedena tudi v Sloveniji,  še ni znano. Pri Instagramu zatrjujejo, da še vedno preučujejo možnosti in da gre zdaj za globalni preizkus.

Poslušate
TELL ME WHY
SOUND OF LEGEND