Prodaja pametnih telefonov znova raste

Prodaja pametnih telefonov je v tretjem četrtletju nekoliko porasla, s čimer je končala dvoletni trend padanja. Proizvajalci so prodali skupno 366 milijonov pametnih telefonov, kar je dva odstotka več kot v enakem obdobju lani. Analitiki rast prodaje pripisujejo predvsem novim tehnološkim inovacijam.

  • Novice

Največ pametnih telefonov je v tretjem četrtletju prodal južnokorejski Samsung, in sicer 78 milijonov oz. osem odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Njegov tržni delež na področju pametne telefonije sedaj znaša 21,3 odstotka. Na drugo mesto se je kljub ameriškim sankcijam uvrstil kitajski Huawei, ki je prodajo povečal za 29 odstotkov na 66 milijonov enot. S tem je dosegel 18,2-odstotni tržni delež. Prodaja Applovih pametnih telefonov je medtem upadla za tri odstotke na 45,6 milijona enot, a je proizvajalec z 12,4-odstotnim tržnim deležem kljub temu zadržal tretje mesto.

»Povpraševanje po pametnih telefonih po svetu raste, kar gre pripisati predvsem močni konkurenci na področju cen med prodajalci ter inovacijam, kot so večji zasloni in tehnologija 5G,« je dejala analitičarka Linda Sui.

Vir: STA

Poslušate
TORN
AVA MAX