Neporočeni pari si bodo v Savdski Arabiji lahko delili sobo

Tuji neporočeni pari bodo lahko v Savdski Arabiji poslej skupaj najeli hotelsko sobo, ženske, tudi Savdijke, pa bodo lahko v hotelski sobi po novem tudi same. Ukrepa sta del prizadevanj za zagon turizma v skrajno konservativni kraljevini.

  • Novice

Moški in ženska, ki sta želela najeti hotelsko sobo, sta morala v Savdski Arabiji doslej predložiti dokazilo o poroki ali sorodstvenih vezeh. Poslej za tuje turiste to ni več potrebno, še vedno pa velja za savdske pare.

Savdska komisija za turizem in narodno dediščino je potrdila, da se bodo poslej lahko vse ženske, tudi Savdijke, po novem prijavile in bivale v hotelski sobi same, za to pa bodo potrebovale le osebni dokument.

Nove ukrepe so v Rijadu objavili po tem, ko je Savdska Arabija nedavno začela izdajati turistične vizume in se tako prvič odprla tudi za turiste iz tujine. Takrat so tudi objavili nova pravila, po katerih za tuje turistke ni obvezno, da so v javnosti popolnoma zakrite, se pa od njih pričakuje, da bodo oblečene spodobno. Alkohol pa tudi poslej ostaja prepovedan.

Zagon turizma v državi je eden od glavnih projektov prestolonaslednika Mohameda bin Salmana v okviru njegovega reformnega programa, poimenovanega vizija 2030. Namen programa je pripraviti največje arabsko gospodarstvo na t. i. obdobje po nafti.

Vir: STA

Poslušate
HOW DO YOU SLEEP
SAM SMITH