Albancem zavrteli andorsko himno

Francoska nogometna reprezentanca je nedavno v kvalifikacijah za Euro s 4:1 premagala Albanijo, tekma pa se je po sramotni napaki organizatorjev začela z desetminutno zamudo. Razlog je bila napačna himna pred tekmo; namesto albanske so gostujočim reprezentantom zavrteli andorsko, nato pa je napovedovalec na stadionu miril še "armenske navijače".

  • Poudarjeno
  • Novice

Francoski organizatorji so si v pariškem St. Dennisu pred kvalifikacijsko tekmo z Albanijo privoščili sramotno napako. Najprej je na Stade de Franceu glasno zadonela andorska namesto albanske himne, ki so jo prireditelji kljub zbeganim pogledom nogometašev in številnim žvižgom s tribun odvrteli do konca.

Ko so le ugotovili, da gre za napako, so kot v rubriki, saj ni res, pa je, zagrešili še drugi velik "faux pas".

Glavni napovedovalec na stadionu se je opravičil za napako, češ da imajo tehnične težave s himno, nato pa pozval navijače, naj zdaj prisluhnejo in "spoštujejo himno Armenije". Nato je opazil svoj spodrsljaj in se popravil v "Albanije".

Potem so organizatorji le zavrteli pravo, albansko himno, ki so jo na stadionu pozdravili z bučnim aplavzom, tekma pa se je začela s skoraj desetminutno zamudo.

Vir: STA 

Poslušate
HOW DO YOU SLEEP
SAM SMITH