Mercator pobira odličja na AGRI

Izdelki Mercator Minute že četrto leto zapored z odličji na AGRI

  • Novice

V Gornji Radgoni se pospešeno pripravljajo na osrednji kmetijsko-živilski sejem Agra, ki ga številni kmetje in pridelovalci že težko pričakujejo. Sejem bodo otvorili 24. avgusta, pri čemer organizatorji pričakujejo preko 1800 razstavljalcev iz 32 držav. Iz Mercatorja so sporočili, da je bilo letos kar 13 izdelkov Mercatorjeve znamke Minute nagrajenih z odličji kakovosti. Izdelke proizvaja Mercator IP, invalidsko podjetje, ki uspešno deluje pod okriljem Skupine Mercator.

Predsednik uprave Mercatorja Tomislav Čizmić ob tem poudarja, da gre za »pomembno priznanje Mercatorjevemu invalidskemu podjetju in vnovično potrditev odličnosti nagrajenih izdelkov Minute. Tudi sicer Mercator posebno pozornost posveča kakovosti in izvoru predvsem prehranskih izdelkov, saj od slovenskih dobaviteljev letno nabavi tri četrtine živilskih izdelkov v svoji ponudbi, vseh izdelkov skupaj pa od slovenskih dobaviteljev letno nabavi v vrednosti več kot pol milijarde letno«.

Mercator ostaja najboljši sosed slovenskim potrošnikom in najboljši poslovni partner slovenskim kmetom in dobaviteljem, saj Mercator pod oznako 'Radi imamo domače' sodeluje tudi z več kot 160 manjšimi lokalnimi slovenskimi dobavitelji, ki s polic najboljšega soseda ponujajo več kot 1400 različnih vrst lokalnih izdelkov. »Kupci lahko zato v več kot dvestotih Mercatorjevih trgovinah po vsej Sloveniji izberejo tako rekoč butično regijsko ponudbo najbolj kakovostnih lokalnih živil in tako s svojim nakupom podpirajo slovenske lokalne proizvajalce, kmetijske zadruge in družinske kmetije«, izpostavlja predsednik uprave Čizmić in dodaja, da bodo v Mercatorju »še naprej ostali zvesti načelom odličnosti, posebej pri živilskih izdelkih«.

AGRA je sicer z nazivom ”Šampion kakovosti” nagradila namaz Polenovka s tartufi, izdelka sarme ter čufti v omaki sta prejela zlato medaljo, srebrno medaljo so prejeli tatarski biftek, polnjene paprike v omaki, polenovka po istrsko, goveji golaž, vampi in sirovi štruklji. Z bronasto medaljo pa se ponašajo tunin namaz, polenovka na belo in liptaver namaz. V kategoriji mleko in mlečni izdelki pa je panna cotta s sadjem Minute prejela zlato odličje, skutina torta Mercator pa se ponaša z veliko zlato medaljo

Poslušate
TELL ME WHY
SOUND OF LEGEND