Collinsu častni doktorat

Britanski pevec, bobnar, tekstopisec in producent Phil Collins bo prejel častni doktorat Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Podelitev bo 22. maja. Ob tem bo 68-letnik sodeloval na okrogli mizi s tamkajšnjimi študenti.

  • Novice

Rektorat in senat univerze sta se za podelitev prvega častnega doktorata v zgodovini hiše odločila na pobudo jazzovskega inštituta. Collinsu ga bodo podelili za njegov veliki prispevek k jazzovski in popularni glasbi. Kot bobnar in pevec pri skupini Genesis in kot samostojni glasbenik velja za enega najbolj uspešnih umetnikov v zgodovini glasbe.

Collins je zaslovel kot bobnar in frontman skupine Genesis, ki je delovala med letoma 1967 in 1998 ter se nato za turnejo združila še v letih 2006 in 2007. Ustvarila je uspešnice, kot so No Son Of Mine, Jesus He Knows Me, I Can't Dance, Tell Me Why in Hold On My Heart.

Vzporedno si je leta 1981 začel graditi samostojno kariero, v sklopu katere so nastali zelo uspešni albumi, kot so Hello, I Must Be Going in No Jacket Required, ter skladbe, kot so In the Air Tonight, One More Night, Another Day in Paradise in You'll Be in My Heart za Disneyjev animirani film o Tarzanu.

Po avtobiografiji Not Dead Yet, ki jo je izdal leta 2016, je trenutno na enako imenovani turneji. Naslednji koncert bo odigral 2. junija na stadionu Ernst Happel na Dunaju.

Vir: STA

Poslušate
LEAVE A LIGHT ON
TOM WALKER