V Nemčiji vse bolj priljubljena imena iz serije Igra prestolov

V Nemčiji so za novorojence vse bolj priljubljena imena iz televizijske serije Igra prestolov. Kot ugotavlja ljubiteljski raziskovalec Knud Bielefeld, je pri novopečenih starših še posebej priljubljen lik Jon Snow.

  • Novice

Glede na njegove podatke se Jon kot prvo ali drugo ime od leta 2006 pojavi 365-krat. Arya, v televizijski seriji Jonova sestrična Arya Stark, je poimenovanih 250 deklic. Brandon se pojavi 185-krat, skrajšana različica Bran, kot ga običajno kličejo v seriji, pa 20-krat.

Nemški raziskovalec se pri svoji analizi opira na 610 različnih virov v 480 mestih v državi - večinoma na porodnišnice, pa tudi na matične urade. Po njegovih navedbah je v vzorec zajeta približno četrtina vseh rojenih otrok v Nemčiji.

Na rojstnih listih se pojavljajo tudi druga imena iz kultne serije - Sansa (31), Dany (25), Daenerys (6) in Tyrion (6).

"Zanimivo je tudi ime Khaleesi, ki se v mojem vzorcu pojavlja 16-krat," je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal Bielefeld. Khaleesi v Igri prestolov sicer ni ime, temveč naziv.

Nekatera neobičajna imena v seriji so izmišljena, tako da jih je možno neposredno povezati s serijo, če dajo starši otroku takšno ime, pojasnjuje Bielefeld. Po drugi strani številna imena v Igri prestolov spominjajo na uveljavljena nemška ali angleška imena, tako da ne zvenijo preveč eksotično.

Ameriška televizijska hiša HBO je  že   premierno predvajala prvi del zadnje sezone epske televizijske serije Igra prestolov. Na slovenski različici kanala bodo prvi del zavrteli v ponedeljek, 15.4.  ob 20 00;  šestdelna sezona ene najbolj priljubljenih serij v zgodovini televizije pa se bo sklenila sredi maja.

Vir: STA 

Poslušate
BAD LIAR
IMAGINE DRAGONS