DAVID GUETTA

Francoski producent David Guetta je kariero pričel kot didžej v pariških klubih v osemdesetih, kot producent pa se je začel uveljavljati konec devetdestih. Pod svojo založbo Gum Productions je izdal prvenec, album Just A Little More Love leta 2002 in v le nekaj letih postal globalna ikona elektronske plesne glasbe. Z albumom One Love (2009) je podrl vse rekorde, sa je z njega izdal kar šest hit singlov (One Love, When Love Takes Over, Sexy Bitch, Memories, Getting Over in Sexy Bitch). Nič manj uspešen ni bil album Nothing But The Beat (2011), ki je vseboval kar štiri ameriške #1 single (Where Them Girls At, Without You, Turn Me On in Titanium).

Poleg svoje solo kariere je Guetta sproduciral veliko uspešnic za druge glasbenike, med katerimi velja izpostaviti skladbe I Gotta Feeling (Black Eyed Peas, Club Can't Handle Me (Flo-Rida) in Right Now (Rihanna), Kot remikser je prav tako zelo uspešen in v svoje zvoke je od leta 2002 odel preko 70 skladb.

Leta 2014 je v sodelovanju s švedskim zvezdnikom Aviciijem digitalno izdal uspešnico Lovers On The Sun, privatno pa se je ločil od žene Cathy, s katero je bil poročen od leta 1992. Njuno premoženje je ocenjeno na 30 milijonov $, Guetta je skupaj prodal več kot 20 milijonov plošč in leta 2011 osvojil naslov najboljšega didžeja na svetu po izboru revije DJ Mag.

Poslušate
YOUNGBLOOD
5 SECONDS OF SUMMER